23.07.2024

Паметника

Абе, когато искаш да направиш нещо хубаво и обществото да го приеме, не се криеш като че ли имаш кафяво по гащите. Ама, дай сега да го бутаме посред нощи. Заяви го пред обществото. Кажи им го. Направи така, че дори и противниците да ти съдействат. Дай на противниците да направят нещо от цялата операция.

Опасен бил. Абе, опасни сте вие. Като е опасен, защо не предоставихте доклада преди да започнете да го рушите? Защо не поканихте хора от другата страна, да им покажете опасностите и заедно да вземете едно общо решение, кога да се започне, къде ще се съхраняват отделните части от паметника, възможно ли е да се демонтират само тези части от него, които наистина са за ремонт. Вие много добре знаете, че обществото е много чувствително на тази тема и на такива подобни. Вие ни приемате като врагове. Но помнете, когато някой го е страх от врага, той вече е загубил битката. Страхливци.

Ще ми разправяте, че ставало дума за неговия ремонт, а по цял ден врякате, че не му е там мястото и, че трябва да бъде премахнат. Ами последно? Ще го ремонтирате и върнете или ще го местите или ще го затриете някъде. Защо не направите като вашите задокеански господари в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия и къде ли не? Ами там рушаха каквото рушаха, и голяма част от „разрушеното“ отиде по частни колекции. Продайте го, бе. Поне някакви пари ще влязат в бюджета, или вече сте го продали и парите ще влязат в нечии черни каси или лични джобове. Това е произведение на изкуството, на културата и струва торби с пари. Знаете ли? И да лъжете не ставате! Толкова сте елементарни, прости и некадърни.

Може би за това все по-рядко се появявам тук с моите коментари, защото когато ви коментирам, слизам на вашето ниво, а то е много под моето.

Не виждате ли, че от началото на прехода до момента, няма едно име, от упражнилите се да управляват страната, където името му да остане с добро през обществото и историята ни? И сега това областно управителче. И теб няма да те запомнят, дори и с тези ти действия. Ще си отидете от тоя свят преждевременно и болезнено. И не само вие, а и всички около вас, които възпитахте като себе си.

Имате ли нужда от още мои коментари или това ви е достатъчно?

Презирам ви: Мажд Алгафари