23.07.2024

Съдебната реформа върви по две паралелни писти. Защото ни я обещаха не само Христо Иванов и Кирил Петков, но и Бойко Борисов. На терен се случват забележителни неща – изчезнаха незаобиколими фактори като Иван Гешев и Петьо Петров – Еврото, а сега и Мартин Божанов – Нотариуса. А от друга страна търпеливо чакаме промените в Конституцията, законите и регулаторите. Това коментира в предаването (О)позиция на „Сега“ адвокат Михаил Екимджиев, който допусна, че може и да не доживеем да дочакаме резултати от „визионерския подход“.

Действащите на терен го правят „както навремето за 3 дни превзеха КТБ, както навремето се наложи Лютви Местан да се спасява в турското посолство и т.н.“, посочи адвокатът.

По думите му подземният свят не търпи празно място. Елиминират се хора, които са станали неконтролируеми и опасни за политическите си ментори, смята Екимджиев. Те се отстраняват, когато вече е ясно кой ще заеме местата им. „Когато няма държавно правосъдие, има улично“, обобщи той.

Според Екимджиев трябва да има обществен натиск и медийно осветяване, за да не се спре само до „Нотариуса и някакъв клуб“, какъвто опит се прави.

segabg.com