27.07.2024

Албания като бъдеще и като минало на България…
И там развяваха сини знамена с вдигнати два пръста през 1990 г.
Там бившия лекар на диктатора стана президент и премиер.

Тук – бившият бодигард. Който разтриваше ушите на Тато, и казваше, че една стотна да построи от неговото, щяло да бъде успех.
Там бившият президент и премиер е обвиняван за корупция и санкциониран от САЩ с „персона нон грата“. Партията му го изгони от парламентарната си група. Прокуратурата се кани да го арестува. Той събира привържениците си на протести.
Този филм ще се прожектира и у нас. Нашият е по-голям Кръстник, Бериша пасти да яде пред него. Както писаха в „Политико“ за България – „Нетфликс“ пасти да яде.

Като арестуват пак Борисов, той ще пусне сълзичка за пред камерите и ще каже колко е направил за България и не е заслужил това отношение. Лели-ГЕРБ ще подмокрят полите.
Само трябва да залагаме кой прокурор носи маршалския жезъл в раницата си. И кои от ГЕРБ първи ще се отрекат от Борисов. Тази партия няма бъдеще с него. Засега с Борисов начело са обслужваща го организирана престъпна група.

Бившия премиер на Хърватия влезе в затвора, осъден е по две обвинения за много по-незначителни прегрешения. Партията му беше лидерска като ГЕРБ, една жена го замени. Да се обзалагаме у нас как ще стане.
Айде, за Румъния да не споменавам… Тука са Балканите. България не прави изключение.

Иван Бакалов