19.04.2024

Шефът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и финансовият министър Асен Василев вече са първи приятели, разкриват запознати лица от политическата кухня

Само допреди година двама представляваха коренно различни политически лагери, но днес – благодарение на “сглобката” и общите интереси, те вече са много повече от обикновени политически авери.

По думите на анализатори, двамата поддържат ежедневен контакт, като именно те са хората, които се занимават с практическото управление на държавата.

„Каквото каже Делян, Асен го изпълнява и не спира да се съобразява с финансовите и други интереси на Пеевски, като дори се е превърнал в нещо като пръв лобист на ДПС пред Американското посолство“, разказва пред медията ни близък до политическите лица.

По думите му, в противоречие с широко разпространеното обществено мнение, че Пеевски изпитва основно притеснения от САЩ заради „Магнитски“, нещата не стояли точно така, а основен проблем пред възможния бъдещ председател на ДПС била Великобритания. Нека припомним, че след САЩ и Великобритания наложи санкции върху много от лицата от списъка „Магнитски“. Анализатори считат, че Пеевски използва Асен Василев именно заради близките му контакти с важни фактори от Острова.

Същевременно, според анализа на наблюдателите на въпросните процеси, „голямата игра“ тепърва предстояла, като основен компонент от нея включвала първоначално максимално ограничаване на влиянието на Кирил Петков в партия „Продължаваме промяната“, а в последствие – пълното му изхвърляне от организацията.

„Василев и Пеевски нямат проблеми с когото и да е друг от ПП, но за тях е много важно да бъдат да бъдат ограничени всички лостове за влияние на Кирил Петков и Татко Петко върху процесите не само в партията, но и в държавата“, разкрива пред медията ни източник от ПП.

По думите му, Василев и Пеевски нямали никакви грижи с ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов от ДБ, тъй като двамата отдавна били „напазарувани“ с апетитни постове, които много скоро щели да заемат. Крайната идея зад близките връзки на Василев и Пеевски била постепеннот

https://otupor.com/