23.07.2024

Да си представим една ситуация. Във Франция излизат записи на Макрон и в тия записи Макрон казва: „Да сложим наши хора начело на службите по честен или нечестен начин. И да сложим наши хора начело на полицията преди изборите“.

След което казва, че „предложенията за шефовете на службите са одобрени от посолството“.

Какво би се случило във Франция, ако излезе такъв запис? Колко хора ще излязат по улиците и колко време ще издържи Макрон начело на държавата? Предполагам, че отговорът ви е ясен. А в България? Наистина има такъв запис. Асен Василев ги каза тия неща. Сега той е финансов министър и прави бюджет. Жената на Лорер е назначена отново, Спецов се върна на бял кон и чакаме Миро, Киро, баджанак му, леля му, чичо му и цялата им рода да заемат постове във властта. И всичко това стана с благословията на този, заради когото бяха създадени. Този, когото арестуваха, плюха, унижаваха, обиждаха, а сега е техен партньор, приятел, съюзник, пазят му имунитета и разчитат на него като на брат – Бойко Борисов.

Да, такава е истината. Не е като във Франция, но пък все още има свобода на словото.

Аз мога свободно да изразявам мнението си и затова още веднъж ще кажа следното: Асен Василев, Киро, Миро и цялата им рода за нищо на света не бива да се докосват до власт.

И тези или този, които позволят това да се случи, ще носят цялата отговорност и ще трябва да понесат последствията на това, което предстои.

Слави Трифонов