18.05.2024

Страхил Ангелов

БНТ се държи като рекламна агенция на въоръжените сили на САЩ и Великобритания, представяйки агресията на тези страни срещу Йемен като весела телевизионна игра! И индоктринираната грантоядна „общност“ изпада в екстаз. Утре студиата ще се напълнят с „анализатори“, които да обясняват колко благородно е да бомбандираш всеки, който откаже да ти се подчинява и как жертвите са едни мръсници, които са си получили заслуженото, а САЩ са в правото си да се „защитават“. Естествено никой няма да разясни, че Червено море не е езерото Мичиган и се намира на повече от 10 000 километра от Капитолия, което прави отбранителната теза меко казано абсурдна. Пълен потрес! Тези са истински лунатици или ни мислят нас за такива.

 

Естествено, националната ни телевизия, не е счела за нужно да изпрати екип в Германия, която е блокирана от общонационална стачка, в която се включиха редица сектори и непопулярното правителство на социаллиберала Шолц виси на косъм. Германския народ кава, че не го е страх от Русия, а от САЩ, НАТО и чиновниците в ЕК! Защо не покажете това, нали твърдите, че сте журналисти. Или основната ви задача е да дезинформирате народа с евтина проправителствена пропаганда. Нима Германия не е важна страна? Или е малко „неудобно“ да се показва как си заминава последния останал стабилен спонсор на любимата на БНТ Украйна!

Защо „телевизията майка“ няма екип в Полша, където започват огромни протести срещу наместника на задокеанските демократи и соросоид Туск, чрез когото розовите хунвейбини се опитват да узурпират властта, въпреки че партията му загуби изборите. Полша бе хвърлена в тежка конституционна криза, закриват се медии, полиция нахлу в президентския дворец и арестува депутати, а президента Качински лично поведе мащабни протести срещу Туск и либералния диктат в страната. Според българската национална телевизия това са маловажни събития и процеси, които не си струва да се отразяват!

Естествено няма ни вопъл ни стон за пълния погром, който руската армия нанася на Украйна по цялата линия на Източния фронт. Защо да тревожат посолството с подобна „черна хроника“ – нали са журналисти, ама на повикване.

Знаете ли, че Иран е привел флота си в пълна бойна готовност и е заявил, че ще окаже пълна и всеобхватна помощ на Йемен? Или и това не е важно?

Наясно ли сте, че над 2 милиона души бедстват в Газа, вследствие на наложеният от Израел геноцид, който вече отне живота на над 25 хиляди? Това ви допада и не намирате нищо притеснително в това да оставиш толкова хора без храна, вода, лекарства, електроснабдяване, без горива – с две думи хуманитарна катастрофа. Няма проблем, нали?

 

За капак на всичко във вечерната емисия Новини бяха взети ценни интервюта от Деноков и Габриел, които безпробудно следяли развоя на събитията в Йемен и в Червено море, но по никакъв начин не се интересуват от случващото се в Германия, къдото живеят и работят огромен брой наши сънародници. Единственото, което тези виночерпци намериха за нужно да направят е да качат на сайта на външно министерство кратък анонс, който гласи, че не е препоръчително да се пътува до Германия, защото не работели железниците и летищата.

Абсолютни жалкари, а т.нар. „свободни медии“ и работещите там журналисти са им обслужващ персонал и единствената им цел е да ни държат в пълно невидение, да поддържат оруелски медиен похлупак.

Това не са средства за масова информация, а такива за масова реклама, агитация и дезинформация!

Свободата е робство, войната е мир, невежеството е сила! Звучи ли ви познато уважаеми колеги?

Страхил Ангелов