08.02.2023

Победихме ги с измамите им, машините им, вълшебните им флашки. Ако президентът Румен Радев върне Изборния кодекс, ще гласуваме ветото. Това увери лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова ТВ.

Бившият премиер се включи в студиото на телевизията по телефона, за да коментира твърденията на депутата от ПП Радостин Василев, че той и президентът Радев си координират действията.

„Когато  един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже „Добър ден“, може спокойно да си пуснете лампата. Аз твърдя, че ако има жив човек, който минимум две години назад да каже кога как и кде – аз по телефона не съм разговарял с Румен Радев. И  един лъжец си позволява да лъже, прикривайки аферите в МВР, аферите в земеделието, аферите с Gemcorp, с газа. Защото и вчера казах,че само престъплението да не резервират газ на гръцките терминали, а да оставят нарочно частник да го направи до април догодина, е такава далавера, която ни струва по 200-300 хиляди лева на месец”, подчерта Борисов.

Борисов подчерта, че доста хора са се отрекли от ПП. „Само преди 2-3 седмици президентът Плевнелиев се отрече от тях. Сега се отрече и президентът Радев от тях. Малко преди половин година и Слави Трифонов се отрече от тях. Преди две седмици Корнелия Нинова също се отрече от тях и ги нарече аматьори. Такива големи групи от хора –  около 200 000 българи по-малко също не гласуваха за тях“.

Само преди 2-3 седмици президентът Плевнелиев излезе и се отрече от тях, сега Радев, миналата година Слави Трифонов, а преди две седмици и Корнелия Нинова ги нарече аматьори, каза Борисов.

А запитан какво означава, че служебното правителство връща кадри на ГЕРБ във властта, каза: Аз не знам кадър на ГЕРБ да е върнат някъде в управлението. 700 хиляди гласуваха за ГЕРБ, те трябва да работят някъде в страната. Георги Темелков? Имаше такъв, но той е толкова в 20-ото ниво в управлението на ГЕРБ.

Не мога да търпя лъжците, огромни групи да се разочароват от тях и само вие да намирате координация между Радев и мен, изригна Боресв срещу Мира Иванова, която не го изслушваше, а говореше върху неговия глас.

Водещата Мира Иванова заяви пред Борисов, че Георги Темелков е върнат на работа, като обясни, че именно той помагал на ГЕРБ да се справя с хора, които не е трябвало да са в ТОЛ системата.

„Имаше такъв, но той е толкова в 20-тото ниво на управленските нива на ГЕРБ, че дори не мога да го нарека кадър. В момента затъвате с тези въпроси. Вие ми говорите за някакъв си Георги Темелков“, отговори Борисов.

„Това се чува от вашите опоненти, извинявайте много“, сряза го тя.

„Защо не ме попитахте защо Калина (Константинова) беше в управлението на ПП? Най-вярната им министърка“, скастри я Борисов.

„Смятате, че трябва да отговоря на този въпрос“, озадачи се Иванова.

„Да, след като ме питате кой е Темелков. Говорите за министри, които са били в ГЕРБ, ама когато са в Промяната е готино“, завърши Борисов.

https://glasove.com/