07.10.2024
кристиян-коев2-1280x720

Всеки, който се кефи на убити хора, в която и да било война, е с тежки личностни изменения!
За мен всеки, който е ентусиазиран, че се убиват хора, в която и да било война, е с повреда в мозъчната, ценностната и духовната си система. Отнемането на човешки живот няма оправдание, без значение от причините. И се чувствам длъжен да припомня как са протичали графските войни в миналото. От скука един от двама съседство графа решавал да нападне другия. Слагал си доспехите, взимал оръженосец и по десетина крепостни селяни без доспехи с връчено в ръцете оръжие с обяснението, че другият граф застрашава техния живот и дом.

От другата страна съответния граф също умирал от скука и вече нападнат слагал доспехите, взимал си оръженосеца и отново десетина крепостни селяни обяснявайки им какво ще се случи с домовете и живота им. Били се били двете графства докато от всяка страна намалявали крепостните селяни, а на графовете войната започнала да им омръзва. Накрая сядали на една маса, устройвали си пирове и забави, а единствената равносметка от войната е по десетина крепостни селяни загуба от всяка страна. Знаейки това и съотнасяйки го към днешно време в по-голям мащаб, разлика не виждам!

В момента умират милиони „крепостни селяни“ във всяка воюваща държава, на които им е вменено че се бият за род и родина, докато онези, които вече без доспехи, а с думи и медии ги тласкат да си дават живота безсмислено. Всеки изгубен живот е дар Божи и никой няма право да отнема това, което не е създал! До тук с малоумието и еуфорията, когато някой говори с патос как едисикой завзел и убил. Това е безумие! И всяка реклама на военни алианси, оръжия и средства за унищожаване на човешки живот е отвратително нещо, без да си даваме сметка, че е и богоборство!

Кристиян Коев