18.10.2024
strahil-angelov

Вчера станахме свидетели на поредната порция скечове на украинския самодържец Зеленски, който изнесе едно доста забавно представление в Брюксел по време на срещата на върха на ЕС. Явно кукловодите на Зеленски са хора, които не се намират в много добра ментална форма, тъй като т.нар. „план за победа“, който проксито им представи пред една камарила политически трупове в белгийската столица, предизвика вълна от подигравки. Главчев също е присъствал в някой ъгъл на залата, в която се проведе това унизително за Европа мероприятие, на което десетки ръководители на някога авторитетни и могъщи държави бяха принудени да си придават сериозен вид и да слушат глупостите а един лунатик.

В крайна сметка, киевският шут и касиер на семейство Байдън Зеленски заплаши, че ако Европа не му даде колкото пари той поиска, далекобойни оръжия и не го приемат незабавно в НАТО той щял да създаде своя атомна бомба и да я хвърли над Русия.

Очевидно вече никой реално няма намерение да се занимава със Зеленски и неговото евтино шоу. Политическите елити в Европа, които участваха активно в разпалването на войната и налагането на убийствените за собствените си икономики антируски санкции, са се устремили убедително към бунището на историята. Те го знаят и много им личи! Дори Шолц, който е най-непопулярния канцлер на Германия за всички времена, започва да се опитва да се спаси политически и енергично отхвърли предложения от Зеленски сценарии и то минути след като излезна в кулуарите след „представлението“.

Мълчанието и липсата на одобрителни възгласи от родните доскорошни укроентусиасти, които бодро вееха украински байрачета, също е показателно. Това означава, че колониалната администрация не им е дала позивна и те сега са в ступор. Останаха само няколко казионни медии, които продължават с остатъчно облъчване, като си пълнят новинарските емисии с репортажи за Зеленски – какво е казал, къде е отишъл и с кого се е срещнал. Вкратце, продължава да си тече евтина рекламна кампания, която вече не импонира на никой и буди искренно съжаление и присмех.

Истината е, че с Украйна в този и вид и със Зелнски е свършено. Тя ще бъде денацифицирана и демилитаризирана, териториите с население определящо се като руско ще си останат в рамките на Руската федерация, както това бе решено на проведените там референдуми. НАТО загуби войната и сега, на клиентските политически елити и олигархии в Европа им се налага да се измъкнат по някакъв начин, който по възможност да не изглежда като поражение. Това няма как да стане, защото когато една война бъде загубена, победените биват съдени и то не само от историята. Освен това, самото НАТО като организация, която отдавна е изчерпана и след 1990 година се държи на изкуствено дишане от Вашингтон посредством участие в няколко империалистиччески агресии в различни точки на света, този път е изправена пред реална екзистенциална криза. Оевидно е, че т.нар. „алианс“ е безпомощен пред руската армия и вероятно след като Киев капитулира, а това е въпрос на не много време, предстои разпад. След края на войната интересите на държавите членки вече ще бъдат прекалено различни, за да останат под политическия и финансов похлупак на САЩ и респективно финансовия картел от Уолстрийт, който управлява зад кулисите тази корпоративна държава.

С НАТО и Европейският съюз в този му вид и под „вещото“ ръководство на Урсула и камарилата и чиновници е свършено. Геополитическите реалности вече са други и това, на което сме свидетели в момента са финалните акорди на неолибералния финансов капитализъм на „заинтересованите“, както ни го представи Швааб и неговия маргинализиран Световен иконимически форум, за който вече също никъде нищо не се споменава. Новият световен ред, който ни бяха замислили и опитаха да наложат няма да се състои!

Страхил Ангелов