05.10.2024
elena

Елена Гунчева - Гривова

Въпреки всичко, жал ми е за евреите. Защото там има прекрасни и умни хора, които са си съвсем нормални и не желаят родината им да става синоним на кръв и война. Които не искат Натаняху да съсипва всичко и да ги вкарва във война. Какво стана с протестите срещу него? В мрежата излизат достатъчно хора, които протестират срещу политиката на този кръвожаден лидер. Но глас в пустиня.

Не знам дали тези, които управляват Израел, осъзнават последиците от действията си. На първо място, промениха мнението на света за евреите. Те вече не са жертви, палачи са, агресори, извършващи геноцид върху палестинците. На второ място – евреите, макар и заемащи ключови постове в световната политика и финанси, са малко на брой, няма как да контролират огромното население на земята /то това е тема на друга публикация защо се настоява да се намали броя на населението/. На трето място – колкото и да са добре въоръжени, са малка държава, с малко войници. Няма как да воюват с целия свят, дори подкрепени от САЩ. А те ще бъдат подкрепени, защото двете държави са кръвно свързани с финансовите потоци и власт. И на четвърто, но не последно място – осъзнават ли, че така спомагат всичките им врагове да се съюзят въпреки различията си.

Безумна е тази агресия на Израел срещу палестинците и Арабския свят. И да не забравя – СРЕЩУ ХРИСТИЯНИТЕ. Достатъчно данни има как се отнасят с християните в Израел и в другите държави. И ще накарат и християни и мюсюлмани да се обединят срещу общия враг.

Израел не иска мир. Иска победа на всяка цена. Дори тази цена да е смъртта на всички на планетата.

Елена Гунчева-Гривова