21.05.2024

Нека обобщя какво свършихме днес на летище „София“.

Чартърът от Виена (на снимката) кацна с час закъснение, след като беше изтрит от информационната система на аеропорта.

След кацане забраниха на наземните оператори да го обслужат. Допуснаха само Гранична полиция. Бежанците бяха скрити зад параван. Интересно от кого.

От пистата ги натовариха директно в бусове на „Миграция“ и ги разтовариха в центъра за депортация на „Военна рампа“.

В 13 часа пристигна нов чартър Брюксел – Загреб – София с друга партида. Този чартър също бе изтрит от информационната система на летището.

Страшна тайна, страшно чудо. Терористи ли превозват? Май, май…

Истината е, че от днес се почна! Ислямската вълна ни залива.

И какво, че правителствената пропаганда я легендира като „рутинна процедура по Дъблинското споразумение“.

Хич не ме интересува дали е по Дъблинското…Голямо успокоение, няма що. Интересува ме, че след вездесъщия „въздушно-капков Шенген“ тръгнаха чартърите с бежанци. И не му се вижда краят. Какви са тези хора, тук ли им е мястото, откъде накъде ще се обръщаме на бежански лагер?

Били „само 18“. О, не, после се поправиха, че са 10. Е да де, с първия полет. А после?

И как да съм сигурен, че са „само 18“?! Показа ли ги някой, откъде да знам, че, както винаги, сглобката не ни пробутва дезинформация?!

В близките дни, седмици, месеци тихомълком ще кацат по два-три самолета дневно, без изобщо да се усетим. Докато докарат заветната цифра 9000, договорена тихомълком по въздушно-капковия Шенген.

Къде ще живеят, кой ще ги издържа, какво точно се случва…вятър и мъгла.

Благодаря на колегите Николай Марков, Страхил Ангелов, Симеон Миланов, Петър Недевски, Симеон Славчев, Войн Божинов, Николай Бареков от новосформирания кръг „Първо България“, които бяха на терен и с които вдигнахме шум и изправихме правителството до стената. Принудихме го да отговаря и да се чуди как да замазва лъжите.

А как ги замазва ли? Примитивно – като нас обявява за лъжци.

Продължаваме битката.

Ако някой се чуди – ето я ползата от великия полуШенген. Тепърва ще му берем плодовете, за да може клоуни като Денков да се пишат велики политици и дипломати.

А иначе казионните медии на Прокопиев и Пеевски цял ден ви „къпят“ с новини-полуфабрикати и ви отклоняват вниманието с „Мис Силикон“, някакъв „Нотариус“ и с някакъв „клуб“. Тема, която касае стотина съдии и прокурори плюс НПО-тата на „Америка за България“. На летище София нямаше телевизионни екипи и микрофони, темата с бежанците е извън дневния им ред…Както извън дневния им ред е съдбата на отечеството.

Недялко Недялков