23.04.2024

Откъслечни разпокъсани събития дават яснота по утвърждаване процеса на световно пренареждане, при това смятам, че то върви внимателно доколкото е възможно, за да не се стига засега до неконтролируеми катастрофи.
Съвсем скромното ми мнение е, че глобалният и доскоро таен елит, който сменя своя жизнен поколенчески период, поддържа пряка връзка с малкото активни антиглобалния световни сили, вероятно защото разбира, че нещата все по-малко зависят от него. Поколението на досегашния архитект, Кисинджър, си отива от Земята скоро. Поколението на следващите, кръгът Гейтс-Клинтън, толкова дълбоко се компрометираха и са така яростно осветени, че не могат да издържат дълго още, ще търсят къде да се крият. А идващите след тях скакалци от люпилните на Шваб за „световни либерални лидери“, към които принадлежат и нашите измамници, вече доказано некомпетентно разрушително управляват и това също не може да се скрие и е въпрос на време да бъдат изртитани отвсякъде.
При такава перспектива за краткото бъдеще, глобалистите нямат много шансове, затова забелязвам и регистриран някои нови поведенчески модели в управлението. Уверено мога да посоча две прояви, които според мен се случват.

1. Глобалният елит сам ще прочисти редиците си и ще изхвърли старците и некомпетентните от своите планове и програми. Ще се опитат да ги заменят с внятни и смислени лидери, които говорят и правят „правилни“ неща, както и досега, но и изглеждат разумни и нормални.

2. Глобалният елит ще яхне антиглобалните каузи, идеи и действия, включително чрез вграждането на много по-умни, разумни и компетентни хора, като ще се опитат да представят антиглобалните каузи за свои и по този начин да отклонят и малкото, които уверено искат освобождение.

Честно казано, ако това, което мисля и излагам тук, е така, вероятно ще сработи метода за пречистване чрез филтриране. Тоест, стремежът на глобализма да оцелее, ще го принуди да прочиства редиците си и по този начин поколение след поколение ще излезе от собственото си тресавище.

Друга логика е трудно да намеря, защото имам няколко сигурни жалона какво не желаят глобалистите на всяка цена. Първо, на всяка цена те не желаят световна ядрена война и второ, на всяка цена те не желаят директна война с Русия. Искат да си останат цели и живи и по възможност да си запазят благините. Понеже вече и те разбраха, абсолютно последни, че запазването на статуквото в сввтовните благини, е химера (HIMARS), те започнаха да се опитват да се примирят и да намаляват загубите. Даже някои от тях проявяват склонност и да споделят благата с другите, което засега е само в сферата на желанието.

Няколко примера за настоящето положение по темата.

Случаят Пелоси показа безпрецедентно видимо абсолютно тайно преговаряне между САЩ и Китай за прословутата визита в Тайван, част от този нов световен театър. Как е видимо тайното? Много просто. По последствията. Тя трябваше да отиде в определен ден, обаче се забави с два дни. Е, в тези два дни са обсъдени тайно между Пекин и Вашингтон отношенията във връзка с полета и има известни договорки как да протекат реакциите. От американска страна вероятно са участвали тръмписти (Майк Помпео)заедно с демократи, като събитието в Тайван има много повече вътрешнополитически резултати за САЩ, отколкото външнополитически, впрочем същото важи и за Китай. За САЩ има индикации, че обединена републиканско-демикратическа върхушка в ДД иска да отнеме инициативата на кръга Клинтън-Байдън-Пелоси. Бъдещето ще покаже защо и какво.
За Китай това събитие само разгоря още повече вътрешния огън, с предстоящото безпрецедентно избиране на Си Дзинпин за трети път за върховен управляващ (император) Китай. Според мен той няма да може да получи нов мандат, но близкото бъдеще ще покаже.

Смело мога да кажа – Наблюдаваме много добре контролиран „конфликт“.

Абсолютно по същият начин стоят събитията в Косово (разминаха се засега), в Нагорни Карабах, и ивицата Газа. При събитията в Армения в момента не забравям, че само преди броени седмици Ереван беше обект на посещение от ЦРУ, ФСБ (Русия), ЕС. И хоп след това конфликт с Илхам Алиев, който държи и някои нишки на ….руския газ.

В момента има един лидер, който играе много сериозна световно важна геополитическа роля и това е Реджеп Ердоган. Турция е фокус на основния геополитически възел, включително засягащ Китай и противопоставянето със САЩ. На практика в 90% от събитията в света в момента Турция е пряк участник.

Израел се намира в спирала на смъртта, явно и сигурно потъване и загниване. Управлението там е като у нас. Безпринципно, много либерално и много остаряло като контакт с реалността. Интересно е колаборирането между глобаллиберални кухи кутии като бившият актьор Яир Лепид, който ротационно в момента е министър председател и Нафтали Бенет, ортодоксален старозаветен юдей, досегашен премиер. Политиката им в последната една година показва, че ръководните центрове на Израел са твърде дълбоко заспали в златното минало на успешни геополитически роли на Израел, които приключиха, само че в Тел Авив още не са го разбрали. Операцията на Лепид в Газа срещу Ислямски Джихад само утвърди позициите на Хамас в Палестина и не доведе до обичайният аплауз от евро атлантическия Запад, с който Израел е свикнал от десетки години насам. Фактически в момента Израел се намира в миниатюрна засега изолация, която заплашва да се превърне в голям проблем. Доказателство, расте рейтингът на израелския Бойко Борисов Биби Нетаняху, а Путин предпочита разговорите с президента Херцог не само заради протокола. Неуспешен геополитически рейд и за Бенет спрямо Украйна през пролетта и за Лепид спрямо арабите сега.

Изводът ми е, че много финно глобалистите се опитват да си спасяват кожите и чрез постигане на някои отстъпки в отношенията си със своите противници.
Още веднъж, за сведение на цялата вселена, антиглобалистки фронт извън Русия не съществува! Там е центърът.

И още един извод.
ЕС е оставен на милостта на Природата и съдбата.
В обикновеният живот това означава разлагане и изтляване.

Анастасия Гешева