07.06.2023

България отново е в политическа криза и за пореден път от 33 г. насам е на кръстопът. Бившата управленска коалиция е в тотален разпад, преговорите за съставяне на правителство в същия парламент дълго дълго буксуваха. Партиите една друга не се понасят и няма как да се съберат отново. В същото време няма как свалени от власт управленци да убедят народа си, че могат да направят нещо ново и пак да се качат на власт. Днес беше сложена точка – БСП обяви, че утре ще върне на президента неизпълнен мандата за съставяне на правителство.

Цяла Европа е в разпад. Така наречените евролидели стигнаха до положението да призовават хората да пестят водата и да се къпят по-рядко, а рекламите във Франция пък няма да светят нощем. Абсурд след абсурд, максирани в лъскава опаковка „борба срещу Путин“, се случват в Европа.

– България върви към поредния предсрочен вот. Май реализираме вашия призив от началото на демокрацията „избори до дупка“, г-н Марков?

– След тези предсрочни избори следват бързи нови. Около Коледа или малко след това. Изборите до дупка са неизбежни.

– Защо стигнахме до това положение?

– Защото вместо да вземе пример от Унгария, там 32 г. няма предсрочни избори, България се украинизира.

30 години украинците не могат да си подредят държавата. Нямат сериозни партии и политическа стабилност. Изгряха и загаснаха много политически звезди. От Тимошенко до Порошенко. Някои минаха и през затвора.

Украйна допусна Сорос дълбоко да навлезе в страната с много пари и НПО. През 2014 г. той беше вече много силен и направи зрелищен майдан чрез Си Ен Ен. Наети бяха стрелци грузинци на Саакашвили, които убиваха и протестиращи, и полицаи.

На 31 март Сорос прави прочутата закуска с Джефри Пайет, посланик на САЩ и лидер на Отвореното му общество. Там се определя бъдещето на Украйна. Обама е игнориран, помагат вицето Байдън и Виктория Нюланд, която каза майната му на ЕС. Отхвърля Клич /Кличко/за премиер и слага Яц /Яценюк/. В резултат още тогава Украйна загуби Крим, суверенитета си и стана американска колония. Вече е във война, от която ще претърпи тежки загуби, ако въобще ще я има.

България тръгна с много песни и настроение. Но покрай еуфорията и опиянението Сорос навлезе мощно в България – Луканов го доведе, Костов го разви и награди със орден Стара планина, а последните 10 години разви огромна мрежа от силно платени НПО, дори и в правосъдието.

Те развиват политическа дейност, което Конституцията забранява. Всъщност ПП И ДБ не са партии, а НПО. Соросоидите завладяха телевизиите, те имат свои капиталски издания. В резултат партиите се сринаха. За последно 2 милиона взе Царят през 2001 г.,а над милион – Бойко през 2017 г. Институциите са разнебитени, парламентът и президентът – слабо представителни. Американците на Байдън ни определиха премиера. Загубихме суверенитет. Вторият човек на Сорос у нас свърши блестяща работа като външен министър в сянка.

Свалихме гащи на Македония, отказвайки се от общата ни история. Въоръжаваме украинците и си рискуваме летища, заводи и пристанища от някоя руска ракета или бомба.

И защото сме раболепни и световни шампиони по дупедавство и неблагодарност, станахме русофоби като украинците. Ама не ни отива! Освободили са ни Гурко, Столетов и Скобелев, а не Сорос, Байдън и Блинкен.

– Има ли изход от цялата ситуация?

– Няма спасение. Спасителите свършиха с Бойко, който направи зрими промени в България. Той правилно каза, че иска Черно море да е с туристи и лодки. А соросоидите под юмрука на президента му направиха а ла украински пуч. Само дето убити нямаше, като в Киев.

България трябва да изгони Сорос, да закрие НПО, които извършват политическа, дейност, да изгони собствениците на Нова и БТВ, да въведе смесена избирателна система и по-висок праг за коалициите.

Но това е невъзможно в България някой да го направи. Затова жестоко ще платим. И ние като Украйна ще се окажем прелъстени и изоставени. Това ще стане твърде скоро след победата на Тръмп в Америка и падането на соросоидните правителства.

– Защо у нас не може да се роди един Орбан, къде са истинските мъже и смели политици?

– Унгарците успяха да се спасят, защото имат Орбан, а той пък има зад гърба 3 милиона унгарци. Народ, който въстана през 1956 г. срещу съветските танкове, а през 1989 г. преряза телената ограда на границата с Австрия и събори първата тухла от Берлинската стена.

Орбан на 16 юни 1989 г. призова съветските войски да напуснат страната. Те бяха 300 000 души. Искаше се кураж за това действие. Ние бяхме най-големите съветски подлоги. Дори Чаушеску отказа да влезе в Чехословакия през 1968 г. От децата и внуците на ибриците на съветските другари станаха либерали и русофоби.

– Орбан се обяви в събота за преосмисляне на санкциите, които удариха не руснаците, а европейците?!

– Да, каза го пред хиляди унгарци в Трансилвания. По Лисабонския договор ЕК трябва да се грижи за живота, здравето и благосъстоянието на европейските граждани. Не за украинци, сърби, сирийци…

Санкциите не засегнаха руснаците, а европейците. Точно така е. Инфлация, липса на ток, парно и топла вода, цени до небесата. Това чака Европа. Урсула, Мишел, Щолц, Макрон, Рюте трябва да бъдат съдени, те предадоха Европа, за да се харесат на Байдън и Сорос. Ще падат правителства на Запад. Ще има и бунтове, които в Германия ще започнат в Саксония. Ако не бяха гражданите на Дрезден и Лайпциг, нямаше кой да бутне Берлинската стена. Сега те ще въстанат първи срещу санкциите.

– Да се върнем на наша територия. Слави разтури коалицията, отиваме ли на избори?

– Слави направи това, което Корнелия можеше, но не стори, за да бъде вицепремиер. Още когато Канадеца ни взе за идиоти и подмени общата ни история с Македония със самолетна линия до Скопие, Корнелия трябваше да напусне седянката. Тази самолетна линия бе връх на политическия инфантилизъм. Корнелия щеше да остане в историята. Сега пак ще остане в историята, но в един отбор с Луканов и Виденов, защото с нейните 26 депутата влизаме в национална катастрофа.

– Какво правителство ни трябва?

– Ами след 1991 г. всичките ни правителства бяха евроатлантически без това на Виденов. При Филип Димитров влязохме в Съвета на Европа. Имах честта на 7 май 1992 г. да съм в делегацията под българското знаме в Страсбург. Царят с Мони Паси и ДПС ни вкара в НАТО. Сергей с тройната коалиция ни цамбурна в ЕС. Бойко направи пък блестящо европредседателство и ни бутна в чакалнята на еврото.

Членството ни в ЕС и НАТО, макар и без референдум, няма алтернатива. Но това не значи пълна загуба на суверенитет – да смятаме, че което казват на Запад е само правилно, и да гледаме на Европейския съюз като на нов Съветски съюз.

– Нинова обявява, че не изнасяме оръжие за Украйна. Нейните противници обаче са  категорични, че това не е вярно.  Оръжието за Украйна стана един от големите скандали в страната, който може да ни коства сигурността?!

– -На 16 юни в предаване на живо по германската ZDF президентът Зеленски ни даде за пример и сърдечно ни благодари за оръжията. Руснаците със сигурност няма да ни нападат. Но току-виж някоя руска ракета тресне наш завод, гара, летище или пристанище. Докато събудят Байдън, всичко ще е приключило.

https://pogled.info/