Гешев удари схемаджията Просто Киро за фалшивата декларация. Ужасно късно.

От две години ПИК пише, моли, призовава държавното обвинение да се вземе в ръце и да образува дело. Все пак има и решение на Конституционния съд, наредено е по картинка.

Ако Гешев беше заковал вожда на шарлатаните овреме, сега ситуацията в държавата щеше да е друга.

Но…По-добре късно, отколкото никога.

Гешев дълго време се ошумоляваше и прикриваше корупцията по върховете. Системата обаче се обърна срещу него, а той взе, че излезе куражлия и не хвърли оставка. Обърна се срещу покровителите си.

Няма друг начин да преборим статуквото – само с човек отвътре, само с покаял се инсайдър. И литературата го доказва, и класиката, и здравия разум.

Според мен е логично Гешев да бъде подкрепен и да му бъде оставено малко време, за да развърти метлата докрая. Да размрази всички студени досиета, да активира болни за обществото казуси, свързани с висши политици.

Двете „големи“ партии треперят, лидерите им мишкуват и не си дават имунитетите. Ясно защо, от гузност. Дотам са я докарали да сплитат телата си в перверзна прегръдка, че и да цанят за годежари Сараите и Държавна сигурност.

Ако превратът във ВСС успее, бързо ще си назначат удобен и послушен главен прокурор, който ще покрие производствата.

Всъщност това е и целта на правителството – да се пазят взаимно. Да оцелее омертата.

Гешев е рожба на тази омерта, сега се обръща срещу нея. Да се възползваме и да пречистим малко от малко корупционното блато.

Недялко Недялков