20.05.2024
владимир-путин

Владимир Путин предупреди да не бъдат правени никакви опити за чуждестранна „намеса“ по време на кампанията за президентските избори през март 2024 г. в Русия, които ще се проведат на фона на войната в Украйна и репресии срещу опозицията, предаде Франс прес.

„Всяка намеса във вътрешните работи на Русия ще получи ответен отговор, и то строг ответен отговор, съгласно руските закони“, заяви Путин на излъчена по телевизията среща с партийни лидери на парламентарно представените партии.

„Ние защитаваме свободата на нашия народ, неговия суверенитет, правото му да избира бъдещето си. Народът и само народът на Русия е единственият източник на власт в нашата страна“, увери той.

След 2022 г., белязана от неуспехи на украинския фронт и залп от западни санкции, Владимир Путин изглежда в края на 2023 г. в по-добра позиция с провала на контранастъплението, започнато това лято от Украйна, разцеплението в Европа и САЩ по отношение на подкрепата за Украйна и възстановяването на националната икономика.

Миналата седмица той обяви, че ще бъде кандидат за пети мандат на президентските избори на 17 март.

Няма съмнения, че той ще бъде преизбран след почти четвърт век на власт и при условие, че почти всички основни опоненти, включително Алексей Навални, бяха хвърлени в затвора или прокудени в изгнание.

Източник: БТА