30.05.2023

Загинаха двама полицаи при опит да спрат автобус с нелегални мигранти в Бургас, пише „Флагман“.

Това, което се е случило около 5 часа сутринта на кръговото кръстовище „Трапезица” в Бургас, действително е ужасяващо. Трафикът от Созопол в посока УМБАЛ-Бургас е отцепен. Със сигурност става дума за преследване на автобус с надпис „Virginia-M”. Номерът е чужд, но има обозначение, че служи за провеждане на екскурзии.

 

Вероятно екипът от помляната полицейска кола е опитал да помогне на свои колеги. Автобусът, подгонен от автомобила, е идвал по трасето от Созопол и покрай бензиностанцията на „Лукойл” вдясно.

Старата голяма машина не е могла да вземе лекия завой наляво на кръговото. Тя буквално е избила загражденията и е влетяла в градинката, където има два павилиона, напълно разрушени. По всяка вероятност премазаната полицейска патрулка е идвала в помощ на колегите си по бул. „Сан Стефано”, откъм Билковата аптека, когато са били отнесени от автобуса.

Още не е ясно какво е състоянието на намиращите се вътре полицаи. В градинката има 20-25 мъже, между които и момчета на по 10-12 години, отдалеч виждаме и една жена. Багажното на автобуса и вътрешната му част са изкорубени напълно. Със сигурност има тежко пострадали и сред бежанците, защото са били в багажното отделение.