21.05.2024

Полицайката от Първо РПУ Симона Радева признала, че се познава от няколко години с Георги Семерджиев, който уби две момичета в катастрофа на столичния бул. „Черни връх“. Всяка седмица имало практика – десетки полицейски служители на Първо РПУ /основно от филиала на ул. Г.С.Раковски/ и Четвърто РПУ /на чиято територия стана тежката катастрофа/, да посещават автомивката на хотел „Маринела“, която той държал, с личните си автомобили, където те били измивани безплатно.

Признанието Радева направила при разпити от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. Разкритието, че десетки полицаи са упражнявали чадър над шофьора-убиец Георги Семерджиев, е станало причина за опита за паническото укриване от вътрешния министър в оставка Бойко Рашков, на информацията, че Радева е пътувала с дрогирания Семерджиев в момента на катастрофата.

Същата нощ служител на Семерджиев му докарал стълба от автомивката на х-л „Маринела“ до адреса в кв. „Лозенец“, за да може шофьорът-убиец да се качи в дома си. Семерджиев е бил без ключове, те изпаднали при катастрофата.

https://trud.bg/