27.07.2024

ЖИВ ДА НЕ БЯХ!

(България – 2024)

Ако аз – като един от основателите на Клуба за демокрация в Благоевград – аз, който толкова много желаех (като наследник на „Враг на народа“) да падне Комунизма и да дойде Демокрацията (въпреки всички неща, които се говореха от мъдри философи и мислители тогава относно последната – като Херберт Маркузе, Ерих Фром и дори Александър Солженицин).

Ако аз бях изпаднал в хибернация – да прекарам дългата Политическа Зима, наречена Преход – или бях подложил тялото си на криогенетика.

„Криогениката е иновативен метод, който позволява дългото съхраняване на тела в контейнер, пълен с течен азот.“

(Интернет)

И се събудех сега, или ме изкараха от посоченото състояние – и се окажех внезапно в 2024 г., януари – шях да се натъкна на следните поразителни факти:

Бойко Борисов – наследник на активисти на БКП – е бил Министър-председател на Република България в продължение на 12 години!

И сега е част от някаква мистериозна Не-коалиция, Сглобка – и пак на власт!

Тия, които яхнали и били изразители на протестната вълна преди две години срещу Мафията и Грандкорупцията в България – сега се обединили с Мафиотите и Корупционерите – и започнали, с най-чиста съвест, да действат таман като тях!

Уж да се противопоставят на Злата Русия – щото Путин щял да ни нападне зверски и зловещо – до пълното и окончателното ни изтребление от лицето на земята!

Ахмед Доган – основател на ДПС – сега е виден капиталист и предприемач, и собственик на ТЕЦ „Варна“- и неговата партия е отдавна превърната в в корпоративна, платена, партийна организация!

Наследниците на яркочервената комунистическа номенклатура, като Плевнелиевци, Дайновци, Левчевци, Кюрановци … са се превърнали в първи Евроатлантици на Републиката! Пази боже!

Някоя си Гербаджийска подлога Цвета Караянчева – е била Председател на Народното събрание!

Друга някоя си Гербаджийска подлога – Деси Атанасова – станала член на Конституционния съд! Благодарение на дългогодишната си самоотвержена дейност в защита и обслужване на Лицето Бойко Борисов – Банкята!

България се е превърнала в разграден двор – на твърдо последно място в Европа! И на първо по Корупция и Беззаконие!

Новата Евроатлантическа Диктатура прави нагло и брутално, каквото си поиска – за да се закрепи на власт навеки: светкавично премахнали преди удобния им Главен Прокурор; светкавично приели промени в Конституцията, бетониращи властта им; светкавично избрали нови членове на Конституционния съд, за да потвърдят и утвърдят Конституционните промени!

И на твърдо първо място сме се бетонирали по облизване задните части на Евроатлантическите началници!

И се оказва, че в България единствено се цени тъпоумното послушание и беззаветната вярност и преданост към поредната Партия – и главно към Партийния Лидер!

Професионални и нравствени качества – забравете! Но кому са нужни те!

И там в калабалъка – някаква си България! Ама я по сериозно, моля ви се – ние правим бизнес! Без сантименти!

„…всичко българско и родно

любя , тача и милея“,

както казваше оня стар глупак, Дядо Вазов!

Да бе, да! Европа и Америка – преди всичко друго!

И главно – нашият интерес!

Е – оти ручахме жабетата, ние простосмъртните наивници тогава!

Жив да не бях!

НИКОЛАЙ РИЗОВ