07.06.2023

Не мога да разбера по каква причина консултациите и връчването на мандати се извършва в Президентството, а не в Посолството. Загадка някаква. Надали е останал някой на колониалната територия, който да си прави илюзии къде се определя властта. Вчера Н.П. Мустафа благоволи да покани на закуска видни депутати от управляващата коалиция.

Благородно. Поне ги нахрани. А можеше и само да ги привика на килимчето да им набива канчето и да им даде указанията.
Също не мога да разбера, защо не го правят по-простичко.

Вижда се, че има оставка на правителството. Посолството прави една вечеря, на която кани Президентът и всички председатели на парламентарно представени партии. По време на вечерята им обясняват какво трябва да се направи, за неразбралите им се дава химикалка да ги запишат на салфетката, нахранват ги, за най-послушните има и десерт. След като мине вечерята, гостите правят по едно темане пред посланика, кълнат се във вечна вярност пред знамето и си тръгват. Ако има някой нерабрал или недоволен, може и да остане, то сградата е голяма, все ще намерят някое мазе и за него.

На следващия ден всички излизат с изявление за постигане на национално съгласие в интерес на ам…опс, българския народ, правителството е съставено, като на първата закуска в Посолството полага и клетвата. Какво неясно има!?!

Елена Гунчева