18.10.2024
xalachev

Западът се надява отново да измами Русия,с поредната „мръсна сделка“.

Предлага примирие с възможност да спечели време и да си възстанови силите за нова фаза на войната.Предложението за „примирие на сегашната фронтова линия“ не е нищо повече от опит на Вашингтон и Лондон да дадат на себе си и на режима в Киев почивка и време за попълване на армията.

Коалицията от близо 50 държави,която категорично губи войната срещу Русия,пробва да се възползва от спасителна възможност,за да въоръжи отново Украйна,която остава без войници,а Западът без оръжие,защото се оказа,че Израел им е по-близо до сърцето.

Но,евреите пък останаха почти без ПВО ракети,инкасират тежки загуби и драмата е голяма.Не съм сигурен,и не само аз,че Израел ще отрази и понесе нова координирана атака от противниците си начело с Иран. Вече проплакват и техните медии. Снощи,май клекнаха и се отказаха от опасната за тях,но упорито рекламирана идея да атакуват Иран.

НАТО, което е свикнало да води „героични“ войни само срещу изостанали във военно и икономическо отношение страни,се надява с примирие да се подготви за следваща ескалация на конфликта. По същество това е поредната западна измама,точно като Минските споразумения с които печелеха време за подготовка на Украйна за война.

Русия нямаше нужда да присъединява украински територии към своите,а просто се нуждаеше от мирен, сигурен съсед в лицето на Украйна. Ако на някого руското искане изглежда неразумно или дори безсмислено, това е негов проблем,пише Slovo, Словакия. Но,на ДД беше необходима война, в която украинците да се бият и загинат за САЩ и НАТО.

Дори „разбирачът“ Борел се включи: „Трябва да принудим Путин да преговаря, въпреки че това изглежда доста далечна перспектива.Мирът в Украйна не трябва да се бърка с капитулация“,призова върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността, след вчерашното заседание на Съвета на ЕС по външни работи в Люксембург, съобщи БТА. Трябва да го разочаровам,че мирът в Украйна,вече минава през капитулация. Това е мнението на все повече сериозни военни специалисти,някои от които от Алианса.

Истината бе видяна дори от Bloomberg:“Упадъкът на Европа вече не може да бъде спрян“, пише американското издание. „На ЕС „почти не му остава време да защити мястото си в този жесток свят“.

„Комбинацията от политическа парализа, външни заплахи и икономическа криза заплашва да сложи край на амбициите на ЕС да стане независима глобална сила и да накара държавите да защитят собствените си интереси“,пише агенцията.Сред признаците,които сочат това,са нарастващата позиция на крайнодесните партии, затварянето на автомобилни заводи в Германия и факта, че „американските технологични гиганти се отвръщат от европейския пазар поради новите ограничения върху технологиите за изкуствен интелект“. Посочва се „катастрофално нисък“ растеж на производителността в ЕС. А,Борел дрънка оръжие!

Москва, разбира се, няма причина да позволи на врага да набере сили за нова война срещу нея.

А,сега Западът изведнъж си спомни за морала. Може би е получил внезапно прозрение и западният морал се е възкресил от пепелта, въпреки че руините на Белград, Багдад, Триполи и Кабул все още не са забравени. Освен това дори сега, този морал не е възпрепятстван от руините в Газа, Бейрут и Дамаск. Невероятно!

Западният морал беше в най-дълбокия си сън, когато децата в Белград умираха под бомбите на НАТО; когато косовските албанци в „Жълтата къща“ рязаха органи от телата на млади и все още живи сърби за търговия; когато военните бежанци от Ирак бяха ужасно измъчвани; когато повече от 40 хиляди араби загинаха в Палестина, хиляди от които бяха деца.

Не, всичко беше тихо! Западният морал е спал и спи със съня на „праведните“. И започна да се събужда едва,когато го настъпиха…

Йордан Халачев