18.05.2024
В това видео ще видите маскиран мъж, който нарича себе си Стенли. Той е секретен сътрудник на МВР. Историята му започва, когато е част от международна организирана група за наркотрафик с огромни мащаби.

Групата е ударена през 2012 година, но дейността и продължава от 90-те години.

Ръководителят на групата започва да възстановява „бизнеса“ си с  твърда ръка и контролира своите подчинени, чрез физически посегателства срещу техни близки. Известно време след, като ръководителят е възстановил бизнеса си, отново е ударен от полицията. В същото време шефа на групата поръчва Стенли да бъде елиминиран, тъй като притежава изключително много информация.

При една от акциите срещу групата Стенли е заловен, а българските служби го убеждават да съдейства по всички случаи. Стенли също е клиент на съда, като по думите му признава за всичко което е извършил. Той започва да съдейства като това  е единствения вариант да остане жив.

Въпреки, че има доказателства срещу него – босът на групата на два пъти успява да се отърве.

Каква е ролята на прокуратурата и МВР в тези случаи? Хаос в система? Чадър от властта?

Всичко това и още от секретния сътрудник на МВР Стенли в ИнтервюТО за Ивелин Николов.

Във втората част на видеото ще чуете какво мисли маскираният събеседник за Мартин Божанов Нотариуса, с когото се е познавал. Както и как известен бивш МВР министър работи със секретните сътрудници.

Източник: Afera