23.07.2024

Страхил Ангелов

Тази сутрин в НОВА телевизия обявиха, че има някакви „болни мозъци“, които не харесват цветовете на анцунга, с който е облечено детето на корицата на преиздадената от издателство „Хермес“ през 2023 година книжка със стихотворения на Иван Вазов за деца.

„Болните мозъци“ считат, че точно тези цветове носят определен политически заряд и са крайно неподходящи за български деца. Същите са убедени, че детето на корицата ще изглежда далеч по-добре с автентична българска носия и калпаче, вместо с дреха наподобяваща анцунг на украинския отбор по волейбол, например.

А колегите от НОВА, вместо да громят всеки, който не одобрява въпросната корица на украинчето, развяло родния трибагреник, защо не пратят екип в Берлин и да покажат на българския народ какво се случва в сърцето на Европа?

Протестира и Ирландия, където изборите са отменени и цялата страна е парализирана от общонационална стачка.

Румънските фермери блокират ГКПП-та – тази страна ни е съседка, но и това не вълнува т.нар. „национални медии“!

Защо не покажете касапницата, която вчера сътвори любимата ви украинска армия на пазара в Донбас – или убийството на жени и деца е приемливо ако са руснаци?

Информирайте обществеността за клането на цивилни в Газа, което продължава! Или тези хиляди палестински деца, които израелските въоръжени сили, методично избиха през последните два месеца, си заслужават съдбата според Вас?

Защо не търсят отговори на редица съществени въпроси, касаещи бъдещето и съдбата на всички ни?

Например, кой и колко пъти препродаде сградния фонд свързан с любимата им партия ПП?

Интересно ни е дали финансовият министър на България Асен Василев е международен измамник и какво се случва с делото му в САЩ?

Какво стана с кораба на „Параходство Български морски флот“, собственост на Домусчиеви, който е задържан в Ирландия със стотици тонове кокаин на борда?

Защо скоротечно и тихомълком бяха прекратени всички дела на Борисов и приближените до него „бизнесмени“ и висши чиновници?

Жив ли е и къде е сочения за най-голям брокер в съдебната система на България Пепи Еврото?

Защо Христо Иванов безпардонно и нагло измами избирателите си и пристана на Пеевски?

Защо колеги не пратите екипи да покажете десетките хиляди камиони и бедстващи по сухопътните ни граници шофьори след „големият успех“ с влизането на България в Шенген, ама по вода…. Поканете някой превозвач да Ви разкаже колко са му загубите и с колко се оскъпяват товарите заради това поредно унижение за страната ни!

Защо беше прекратено делото за измама с гражданството на Кирил Петков, след като същата бе потвърдена от Конституционния съд преди това?

Поканете здравния министър и му покажете кадри с линейката, чийто покрив тече и над пациента държат леген, за да не го залива водата! Това е показателно!

Питайте настойчиво регионалния министър какво стана с магистрала „Хемус“ – ще стигнат ли внуците ми до Варна по нея някой ден?

Въпросите, които остават да си висят във въздуха, могат да бъдат изброявани на практика до безкрай! И на тях трябва да търсите отговори, а не да браните едно издателство и неговият имидж, който определено пострада от корицата на въпросното книжле!

Ако Вие колеги, наричате това „журналистика“, приемете моите искренни съболезнования! Според мнозина си е чист слугинаж!

И в заключение ще цитирам Яворов: „Има хора, на които да не се харесаш е ДЪЛГ!“

Страхил Ангелов