18.10.2024
1200_466422

Най-важното за напълно безполезния български парламент (ползващ се с 8% обществена подкрепа) е да създаде комисии за Историческия парк и Мартин Нотариуса.

Дали това са приоритетите на избирателя?

Специално случаят с Историческия парк е удивителен. За първи път в историята си Народното събрание разследва/мачка частен бизнес.

Намирисва на експроприация. Това ли са ви капитализмът и либералната демокрация, такива ли са принципите на евроатлантизма?

Случва се в името на котерийния интерес на противниците на Ивелин Михайлов, които довчера ядоха и пиха в същия този Исторически парк. Изобщо няма смисъл да коментираме морала им (както и на цялото народно представителство), въпросът е кой ги активира на корпоративна основа, кой плаща…

Парламентът в ролята на бухалка?! Малко ни бяха другите бухалки – прокуратура, КОНПИ, ДАНС, НАП, че осквернихме и храма на законодателната власт.

Не съм адвокат на този човек, когото дори не познавам.

Възможно е да се изживява като гуру на секта. А покрай подобни комуналки често се въртят и финансови далавери.

Но за целта си има разследващи органи – Народното събрание не е нито полиция, нито следствие, нито трибунал.

В саморазправата с Ивелин Михайлов разпознавам обединения интерес на Пеевски и Прокопиев. И на техните партийни аватари. И на медиите им. Това е дълбоката държава и тя си има конкретна топонимия – „Капитал“, „Берлин“, Сараите, Банкя…

Всеки, стъпкан от нейния ботуш, ще се ползва с моята скромна, но всеотдайна подкрепа. Защото това е дълголетна и виртуозно смазана машина за погубване на репутации и човешки съдби.

Недялко Недялков