05.12.2023

Това в най-пълна степен се отнася за възрастните българи и българки, които днес величаят запада, но често се отнася и за техните деца.

Те още вярват, че България може да стане богата европейска страна, обаче Преходът(!!!) се е проточил 33 години, защото мръсните руснаци, местните комунисти, ДС и някои аспекти на международното положение са ни попречили. Ако тези гадове ги е нямало, според тях, днес всички щяхме да вземаме минимум 2500 евро заплата, да караме нови мерцедеси, по цяла година да обикаляме курортите из Европа и света и, разбира се, да ядем колкото си искаме банани .

Междувременно, тъй като това не се е случило, освен гореспоменатите гадове, нашенските западнофили „бавно и полека“ са намразили и всички останали българи, защото, видиш ли, не мислят като тях…и някакси са виновни, че не сме станали още като немците и французите.

Мечтателите за европейско бъдеще, без да знаят кой е Франсис Фукуяма, са повярвали още в 1990 в т.нар. край на историята – в онази глобална идея, че либералната демокрация и пазарния капитализъм са единствено възможното глобално статукво, а всякакви други идеологии са мъртви, тъй като тяхното съществуване е доказано ненужно и вредно за света.

Самият автор на тезата за край на историята Фукуяма отдавна се отказа от идеите си, но те са все още живи в съзнанието на хиляди българи. Вече повече от три десетилетия тези хора не искат или не могат да осъзнаят, че ходът на историята е неспирен, че това е поема, писана от Бог, че идеологии, обществени устройства и икономически системи умират и на тяхно място идват други, че няма нищо вечно. Те не разбират, че времето на „Развод ми дай…“ и „Комунизмът си отива…“ е отдавна минало, че днес нито Европа, нито САЩ, Китай или Русия имат нещо общо с Европа, САЩ, Китай или Русия от онези романтични времена в началото на 90-те години на ХХ век.

За това време западните държави на всеобщото благоденствие се превърнаха в гротеска на самите себе си, в които общественият дебат от стремеж към щастие и висок жизнен стандарт за всички е преминал в спор за броя на законните джендъри, на каква възраст да се сменя пола и други подобни перверзии. Там дори и жизненият стандарт спадна, заедно с почти пълното унищожение на култура, образование, надежди и изобщо на всичко нормално.

Както много остро, но и много справедливо го определя един велик философ – „Съвременният Запад, където триумфират Ротшилди, Сороси, Швабове и Бил Гейтсове е най-отвратителното явление в световната история. Това вече не е западът на гръко-римската култура, не е християнското средновековие и дори насилствения и противоречив ХХ век. Това е гробище на токсичните отпадъци на цивилизацията, това е антицивилизация…“

Крайно време е българите, които с кръвясали очи и пяна на устата венцехвалят днес запада да прогледнат, да разберат, че нищо вече не е както те си го представят.

Тези от тях, които все още имат нещо останало в главите си, а не само чалга, пропаганда и трите основни „ценности“, наложени ни от запад – егоизъм, алчност и простотия, все още могат да прогледнат и дори за тях самите да е късно да се излекуват от метастазите на западнофилията, то поне да опитат да не зомбират допълнително децата и внуците си.

Западната цивилизация загива скоростно. Връщане назад няма! Нищо и никой не може да спре това самоунищожение. И в това няма нищо страшно или необичайно. Просто историята продължава…

Иван Спирдонов

%d bloggers like this: