26.09.2023

”Г-н Борисов е бил казал, че ще ни приключи рано или късно. Той е изключително отмъстителен. Твърдението, че този човек вече не е във властта вече две години – това е пълна лъжа. Институциите са напълно овладяни. Борисов има изключителено много кадри в институциите.”
Това заяви пред Нова телевизия бившата „Мис България” Ивайла Бакалова, която в сряда даде показания по делото „Барселонагейт“. Тя беше определена като ключов свидетел от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката сподели, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. По думите й в казуса има финансово престъпление.

„Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно”, коментира тя. Тогава бизнесменът, с когото манекенката живее – Веселин Денков, беше задържан по обвинения, че е част от организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. Според Бакалова е нямало нито един свидетел в защита на тази теза.

„Схемата е кошмарна и се започва от най-ниските нива, за да се стигне до най-високите. Как искаме хората да говорят? Тях ги е страх. Майка ми се страхува за мен”, алармира бившият модел. „Няколко пъти хора от близкия кръг на г-н Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство и две деца”, допълни тя и уточни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”. Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, защото бившият премиер бил „изключително отмъстителен”.

Бакалова изрази мнение, че институциите са овладени от доста време насам. По думите й партньорът й отказал да плати на по-ниските нива и затова срещу него било натиснато копчето „Enter”. „Той отиде при Цацаров. Имаше среща в КПКОНПИ, за да покаже всички несправедливости и как е изнудван. Беше при Цацаров, за да подаде официален сигнал за изнудване”, изтъкна манекенката.

https://frognews.bg/

%d bloggers like this: