27.07.2024

Изборите ще са на 02 октомври. Времето не е особено удачно за избори. Ще чакаме седмица ЦИК да обявят окончателните резултати /може и по-малко/, след това указ на Президента, след това Народното събрание ще се занимава предимно със себе си – избор на председател, комисии, нов правилник, овладяване на постове. След това избор на правителство, ако успее да се разбере най-голямата политическа сила, която и да е тя. Според няма да има правителство или ако има, ще е отново нестабилно.

Проблемът е друг – държавният бюджет. Тази година го приехме едва пролетта. А трябва да се приеме в края на предходната година. Кога народните избранници ще имат време да приемат бюджета на държавата, на здравната каза и осигуряването? Първо трябва да има правителство и съответно министър на финансите, който да го изготви. Това изисква време, а техническо такова няма да има. За пореден път.
Така отново се оказваме в патова ситуация. Политиците се дърлят и нападат взаимно, никой не иска и да чуе за някакво съгласие в името на България, а единствената цел на партиите е властта, а не оцеляването на народа.

Тези избори ще ги пропусна. Не припознавам в нито една от известните партии моите идеи и програма. За следващите избори пролетта на следващата година ще има нещо различно.
Призовавам политиците да помислят най-вече за народа ни. И не да са вторачени във властта като самоцел.

Елена Гунчева