24.07.2024

Страхил Ангелов

Браво Денков – ударник, пак ни приеха в Шенген! Вече влизаме там всяка седмица, ама не точно….. Какво не му харесвате на Денков и правителството му? Два пъти седмично ви приемат в Шенген и пак сте недоволни. Неблагодарници!

Тези жалкари за втори път се опитват да пробутат евтин пропаганден трик на „публиката“, както наричат българския народ и да я плакнат с хладка вода, че видите ли България била приета в шенгенския митнически съюз. Първо гръмна фишека за някакво решение на Нидерландския парламент, което впоследствие се оказа фалшива новина, а сега „блага вест“ дойде и от Австрия, която ни била „пуснала“ в Шенген по въздух и вода. От Виена светкавично опровергаха тази „новина“ ала Найо Тицин и Кирчо кретена, като обясниха, че все още нищо не е договорено или иначе казано на прост български език – Денков и веселата му компания пак лъжат!

Нидерландците миналата седмица дори не си направиха труда да кажат каквото и да било – явно въобще не са забелязали ентусиазма на Денков, Борисов и ротационната Габриел. След като вече стана ясно, че всичко е провал и жалка манипулация Бойко жално призова от Стара Загора – „бъдете оптимисти“! Ама за кое бе г-н Борисов? Че ми натресохте тези шарлатани и некадърници ли?

Пародията е пълна, защото Австрия би допуснала България да се присъедини към Шенген само по въздух и вода и то при определени условия, едно от които е приемане на търсещи убежище лица, особено от Афганистан и Сирия. С две думи ще ни напълнят с мигранти, за да се облекчи дейността на Домусчиевата флотилия и нашенските гастарбайтъри да излизат по бързо от летищните терминали в западна Европа. В същото време австрийците настояват за засилване на контрола по границите между България и Румъния, както и тази с Гърция. Това допълнително ще затрудни преминаването на тежкотоварния трафик и ще задълбочи съществувашия транспортен хаос. С две думи започваме да си „отглеждаме“ афганистанци, а опашките от тирове се увеличават и вече няма да се чака пет дни, а една седмица.

От другата страна на пародийната ни действителност стои Пеевски и ни брани от руска пропаганда като налага цензура напред назад. Същият проявява особенна бдителност за всякакви отклонения от правоверния евроатлантически курс, което включва най-стриктно съблюдаване на санкционните режими наложени на Руската федерация и в това си ново амплоа вече стана любимец на жълтопаветните инфантили, които само до преди половин година го преследваха като диво животно. На тези паметта им се простира точно от закуска до обяд, а лицемерието им направо извира на талази отвсякъде!

Сега Пеевски е пазител на либерл-соросоидния храм на единствената истина, виден демократ и респективно ярък русофоб, който е приютил в скута си довчерашните си „палачи“ и заедно натвориха конституционни промени, които окончателно ликвидираха суверенитета на държавата ни.

Как само звучи – Пеевски, Христо Иванов, Бойко и Кирчо ни бранят от Русия – това е новата мантра, защото Шенген видимо издиша… нищо, че никой не ни е заплашвал от руска страна, важното е, че те ни пазят…. от какво не е ясно. Може би от уроки! Заживяхме в утопичния свят на Оруел и даже надграждаме.

Некадърното и безпомощно правителство на Денков и подкрепящия го Борисов всячески търсят нови опорки, за да оправдаят съществуването си и за целта ежедневно им се налага откровенно да лъжат и то по един смешен и глупав начин, като изопачават леснопроверими факти. Трагедията е пълна и тези хора наистина са дъно, заедно с деградиралата и маргинализирана обслужващата ги казионна журналистика, която системно подема и тиражира всяка поредна фалшива новина, която титани на пропагандата като Лена и Найо произведат. Пълен фарс, бутафория и фрапираща липса на талант! Тези са толкова некадърни и безпросветни, че дори не могат да ни излъжат красиво…. абсолютни бездарници.

Единствения полезен ход на това непопулярно и неадекватно правителство е ОСТАВКА и провеждане на предсрочни парламентарни избори на пролет!

Страхил Ангелов