13.06.2024

На Еманюел Макрон му е ясно, че няма как да се пратят войски на НАТО в Украйна – поне Турция и Унгария няма да позволят това. Опитва се да вкара отново Франция на масата на големите. Но не е Дьо Гол, особено с екипа, който си е събрал.

Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и бивш военен министър, в ефира на БНТ.

„Кабинетът пътува, за да си прави селфита. Сгащят някоя известна личност от Си Ен Ен пред тоалетната, после казват, че са водили важни разговори. Те са изпълнители на чужда воля, отиват да се натягат”, смята той.

„Договорът за сигурността е нещо, което Макрон и други страни предлагат. Това е пълна глупост. Тъй като НАТО няма да участва като цяло, дойде да хванем кой ще се излъже да се набута в тази кал в Украйна. Ако една Франция, която е ядрена сила и с голяма армия, и Великобритания могат да допринесат с него за националната сигурност на Украйна, въпросът ми е една България с какво може да допринесе?”, попита той.

Каракачанов смята, че украинският президент Володимир Зеленски се е държал с българския премиер Николай Денков като с придворен слуга: „Подиграва се – не ми трябват мечове, трябват ми ракети. Стигнахме дотам, че Еди Рама, албанският премиер, да се гаври с България.”

„България се управлява от сглобка без грам достойнство. Ако ние се набутаме в такъв договор, това значи да се набутаме още повече в един небългарски конфликт. Тази война не е шоу, реклама или майтап, както си мислят тези хора тук. Почти съм сигурен, че са опразнили военните складове, но за това ще трябва да има трибунал”, допълни още той.

https://epicenter.bg/