30.11.2023

Прав в Слави Трифонов!

Когато някой е изгоден на Кирил Петков и Асен Василев – той е от “добрите сили”, когато не ги кефи, не им е нужен, нямат интерес от него – той става от “мафията”.

Александър Николов, Радостин Василев, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Светлин Стоянов, Кирил Симеонов, Иван Хиновски – понеже предадоха “Има такъв народ” и в движение скочиха от влака на Слави на влака на Киро са смели, честни и доблестни. А тези, които не предадоха Слави – са отвратителни.

Четворната коалиция е исторически пример за прослава и повод за канонизиране на братята Кирил&Асен, нали така – според пропагандата на „Продължаваме промяната”, които се подиграват на ГЕРБ, че е импотентен да прокара правителство, а те са успели да направят работещо правителство. Как това се връзва с обвиненият, че “мафията проби ИТН” – кога, на коя дата, в колко часа? Кога ИТН беше готиният коалиционен партньор и кога стана лошият играч на задкулисието? Как успешният мандат кореспондира с ожесточените обвинения за бартера с кода на машините и за износа на оръжие за Украйна без разрешение на парламента – според Кирил Петков е имало износ, според Корнелия Нинова – не е имало износ.

Значи Кирил Петков ни се явява в ролята на Кръстницата на Пепеляшка – с едно докосване на вълшебната пръчица някой става принц, с друго докосване – тиква. Според нуждите на деня.

Слави Трифонов: “А такааа! И Кирил Петков, и „Продължаваме промяната” излязоха преди малко, след мен, в защита на Александър Николов – бивш министър на енергетиката от квотата на “Има такъв народ“ (факт, който много медии удобно пропускат).

От техните думи преди малко става ясно, безапелационно, че министър Александър Николов, който е министър на „Има такъв народ“, е от „добрите сили“.

Аз съм лидер на партията „Има такъв народ“, а министърът на енергетиката Александър Николов е мой избор и мое назначение. Значи съм постъпил правилно.

„Добър човек“, от „добрите сили“, е мой избор за толкова важен пост, което означава, че и аз съм „добър човек“, от „добрите сили“.

Почвам да се обърквам. Един ден съм “лош” и съм „мафиот“, на другия ден съм „добър“ и съм от „добрите сили“. Кой съм аз?
Само че дали аз съм объркан или е объркан този, който ги говори тия неща?

Или по-точно така говори човек, на когото всеки ден му изнасят различни тези. Днес му изнася едно и говори едно, утре му изнася друго и говори друго.

А аз съм сигурен, че и в живота, и в политиката трябва да си принципен.”

Автор: Соня Колтуклиева

trud.bg

%d bloggers like this: