18.05.2024

„Слагаме културата като основен акцент в този бюджет, защото това е приоритет в нашето управление“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Когато Кирчо кретена говори за култура ми става едно такова мило, евроатлантическо и започвам да си представям какъв „ренесанс“ ни очаква в действителност!

И наистина бюджета за култура, който правителството предлага на парламента да приеме е завишен в сравнение с минали години. Явно заради дълговата криза, в която затъва метрополията, са решили да спестят средства на „Америка за България“ и благодетеля филантроп Сорос и да прехвърлят финансирането на просветителската си дейност към бюджета. Вече сами ще си плащаме за джендъризма – хората ни научиха как се прави и е дошло време да поемем по собствен път…. След като „отворено общество“ обяви, че редуцира чувствително финансирането, по-нататъшното развращаване и опростачване на населението ще се поеме от министерство на културата. Т.е. няма място за притеснение, грантовата общност няма да бъде изоставена и розовия разгул ще продължи с пълна сила, но от нашите данъци. Жълтопаветните НПО-та ще пируват, а ние и децата ни ще бъдем принудени да им гледаме простотията и да си плащаме за това!

Ще има парички за драг шоу във всяко градче, а прайда ще се разпростре из цяла България и дори може да се превърне в централно събите от националния културен календар, а не само от столичния както беше до сега. Всики драг кралици ще живнат и ще плъзнат да разпръскват просвещение сред народа. Цялата ЛГБТ общност ще усети мощния финансов тласък от евроатлантическата управа на България!

Всички грантаджии ще започнат да издават романи, статии, повести и разкази, а Гошо букъра ще ни удари с поне още два тома за различни „убежища“. Сериозно внимание ще бъде обърнато на всякакъв вид украинска литература и изкуство, особенно с нацистка тематика, за да бъдат увековечени „подвизите“ на всички колаборационисти и съюзници на третия райх, които са и национални герои на бъдещия нов член на ЕС в лицето на демократична и просперираща Украйна.

Само си представете с този „рекорден“ бюджет за култура колко паметници могат да бъдат накълцани още! Букърите и грантовите „историци“ посочват, планктона започва да кряска и да клейми и идват флексовете! Пара бол….

Веднъж да се приеме бюджета и се започва шареното джендър шоу.

А на мястото на съветския войн, работника и българската майка с дете, които предколедно разчлениха в София, може моментално да възложат изработката на статуя на Степан Бандера и до него Зеленски с украинско знаме в ръка, за да ги поставят на върха на зловещата колона, която остана да стърчи на мястото на паметника на Съветската армия. Това би било в унисон с приоритетите на правителството, които лично видния украински патриот Денков маркира преди дни, а именно Украйна и миграцията! Като под „миграция“ следва да се подразбира пълчищата украински дезертьори, които трайно се заселват в България. За същите са предвидени и промени в Конституцията, които ще им дадат възможност да се кандидатират и да бъдат избирани за народни представители. В този ред на мисли е напълно нормално тази даровита общност да се сдобие и с подобаващ паметник в центъра на София, така както знамето им и се вее на сградата на столична община и не само там.

С две думи чака ни ударна украинизация и джендър идиотизъм и хунвейбините на тази „културна революция“ ще получават пари от националния бюджет. Още пари за насилствената дехуманизация и профанизация, на които е подложен българския народ!

Нали никой не се заблуждава, че Денков и компания ще насочат тези средства в културата, за която останалите нормални хора у нас си мечтаят…..

Страхил Ангелов