02.06.2023

Кои българи забогатяват от войната? Полк. Марков отново при @MartinKarbowski / част 2

– Има ли полковникът информация, кои българи в момента забогатяват от войната?

– Най много пари се правят в криза. Винаги има хора, които правят пари в кризи.

– Е, знаем ли ги кои са?

– Разбира се, че ги знаем.

– Поименно. Официални ли са?

– Абсолютно официални. Да.

– Кой прави пари от войната в Украйна?

– Всички, които са във веригата на управлението на тази система, която касае военната индустрия. Това включва военни, фабриканти, политически лица, експертни лица. Проблемът не е в това. Проблемът е, дали е наша все още военната индустрия.

Дали е българска. Това е по-сложният въпрос. Положението е следното – на входа са доставките на суровините, а на изхода е крайната продукция. Има фирми. На входа – на изхода. И предприятието, ако приемем, че е едно, а в него влиза целият ни военно-промишлен комплекс, работи за фонд работна заплата.

Печалбите… отпред са фирми на ЦРУ, всичките шест фирми. Отзад доставчиците бяха руски до скоро, защото суровини няма другаде, особено стомани за военни цели, от които се произвеждат по – специални неща. Вече не са под контрол на Украйна. Русия ги доставяше, чрез няколко фирми. Когато става въпрос за конвенционални оръжия, Русия не се плаши от подобни взаимоотношения. Това е бизнес. Да, ние произвеждаме оръжия, но не ги продаваме като българска държава и не печелим от тях. В общи линии ние работим за фонд работна заплата….