24.06.2024
Корупционен скандал е напът да разтресе партия „Възраждане“. Независимите депутати Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев, които бяха изключени от партията са изготвили сигнал до главния прокурор. MEDIAMALL разполага с документа, в който се твърди, че многократно в различни медии Деян Николов от „Възраждане“ е твърдял, че са му предлагали подкупи в размер на милиони, за да гласува по определен начин.

Тримата независими депутати сезират главния прокурор за извършено или подготвяно  престъпление във връзка с даване и получаване на подкупи с цел придобиване на облаги.

Припомняме, че тримата народни представители – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев бяха изключени от парламентарната група на „Възраждане“. Това съобщи председателят на групата и лидер на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание. „В Общинския съвет в София четирима човека от групата на „Възраждане“ предпочетоха да изберат финансови стимули пред честта и каузата на Възраждане“, заяви тогава Костадинов. „Получихме изключително много съобщения и искания от страна на членове и симпатизанти за обяснение на така случилата се ситуация“, посочи той.

Лидерът на „Възраждане“ съобщи тогава, че е поискано народните представители Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев да поемат отговорност за номинирането на тези хора за общински съветници. Решението на групата беше те да бъдат изключени, тъй като отказаха да направят това, което иска софийската организация от тях, допълни той.

Сега тримата изключени депутати искат да се разкрие истината и поради тази причина са изготвили сигнал до главния прокурор. Ето го и него:

https://mediamall.info/