13.06.2024

Даниел Лорер пак не успя да се класира на софрата в Брюксел! Провалилият се за еврокомисар нахалник от ПП остана без леляаните доходи от Брюксел, след като Ицо Хазарта и Бай Хуй Радан Кънев го изместиха с преференции от избираемото място в листата на ПП и ДБ. Вечният кандидат за пост остана на сухо и предвид сгромолясването на партията му повече пост на държавната софра няма да види. Ще се задоволи още няколко месеца да е депутат в българския парламент. Другата драма е, че личната партия на фамилия Прокопови от капитал ДБ остана без евродепутат. Цялата драма разказва партийният им вестник Дневник.

“Новите трима евродепутати от „Продължаваме промяната – Демократична България“ се очаква да бъдат Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров – Ицо Хазарта, научи „Дневник“ от източници в щаба на коалицията.

Резултатите не са окончателни, тъй като не всички протоколи от страната и чужбина са обработени. Към 12 часа в понеделник (10 юни) са обработени 77.28% от данните в Централната избирателна комисия.

По неофициална информация на „Дневник“, половината от гласовете за коалицията на изборите за европейски парламент са за доскорошния евродепутат Радан Кънев (квота на ДСБ и на пето място в листата) и за бившия председател на парламента Никола Минчев (квота на „Продължаваме промяната“).

С преференции листата пренарежда и Христо Петров, който се очаква да бъде третият представител на обединението в Европейския парламент. Той беше на шесто място в нея.

Според данните към понеделник на обяд „Да, България“ остава без представител. Вторият в листата на обединението Стефан Тафров засега е на четвърто място, което не е достатъчно. Елисавета Белобрадова, която беше на последното 17-то място в листата, се изкачва до петото място, но гласовете също не й достигат.“

bnews.bg