27.05.2024

Вождът и учителят на на цялото прогресивно човечество ББ може и лично да отиде да демонтира паметника на съветската армия, както и да се запише доброволец на украинския фронт, но това няма да промени неговото съдържание. Няма да промени съдържанието и на всеки друг лицемер, подлец и престъпник. Впрочем, няма никакво значение кой по какви тъпани бие и какви лични страсти стоят зад тези тъпанджийски звуци.

Много бих искал да живеем в правова държава, в която главният прокурор не е назначен от тази или онази партия и неизбежно е слуга до гроб, заради сложни зависимости. Да живеем в държава, в която достойнството на човека е висш идеал над който не стои налудничав партиен вожд със своите четиридесет разбойника. Но…, нямаме такава държава!

Живеем в уж европейска страна, в която совите не са това което са. Нито един ключов играч не е автентичен и на мястото си. Всичко е заменено и подменено с фалшификати, които изпълняват роли в един театър на абсурда. Фалшиви хора, фалшиви дипломи, фалшиви научни титли, фалшиви военни звания с фалшиви цели и напълно фалшиви мечти. Уви.

Докато не сложим на всичко това край, няма да стане! Ние да сложим край, не те.

Николай Марков