19.04.2024

Много е тъжно, когато на министерски постове биват поставяни хора като Тагарев. Тъжно е за държавата. Защото такива хора унищожават държавата с очевидната си некадърност. Вероятно сте забелязали, че некадърните началници, били те малки или големи, най-много обичат да си служат със забрани.

Постоянно искат да цензурират, да наказват, да спират. Защо? Ами именно защото са неспособни да сторят каквото и да било друго. Един способен човек ще направи така, че да убеди хората в правотата си. Ще изложи убедителни аргументи, така че аудиторията да му повярва. Обаче некадърни министри като Тагарев не могат да направят това.

Началници като Тагарев могат само да забраняват. Този нефелен министър иска да контролира не само традиционните медии, иска да определя съдържанието и на онлайн медиите. Освен това разбираме, че му се дощяло и учебниците по история да пренаписва.

Ако до този момент е имало някой, който да мисли, че Тагарев има някакви качества, вече е повече от ясно, че такива наивници не са останали. Тагаревците са хора без качества и без свои собствени мисли. Единственото, което могат да правят, е да изпълняват нарежданията на чуждите си господари. А най-лошото е, че тагаревците съсипват България, лишават я от независимост и от достойнство.

Тагаревците превръщат България в територия, където властва обидната посредственост. Ако некадърността продължи да управлява България, тя е обречена.

Петър Волгин