05.10.2024
veselina-tomova-sasipvat-afera-neshtastnici-1

Веселина Томова

Мръсната игра, която остана скрита.

Ден преди гласуването на предложеното правителство от ГЕРБ, Боко предварително заговори за „трикове“, които ще предстоят и че няма да управляват дори и с такава подкрепа и категорично се отива на нови избори. Облече целия тоя пиниз в опаковка на ах, колко съм принципен за пред дръжките на микрофони на журналята.

В деня на гласуването на правителството се случиха „изведнъж“ „внезапно“ и „случайно“ два „трика“.

Сутринта по телевизията цъфна Рамадан Аталай, един от най-налапаните „автентични“ депесарски онбашии, изключен поради искане на местната организация, и започна да разиграва предварително скроен сценарий – размахвайки имейл от Ахмед Доган и на практика оповестявайки „разцепление в ДПС“, и как Доган бил на страната на отцепниците, на които наредил да НЕ гласуват за правителство.

Нещо, което идваше дюшеш за Боко. Защото Боко бяга от отговорност и се чудеше как да НЕ му мине правителството.

Рамадан Аталай просто беше използван от Доган като пачавра, вееща имейл и като съчка напъхана в огъня в точния момент.

В резултат 17 от групата на ДПС, въодушевени и едва ли хаберлии за истинската мръсна игра, използваха момента да спасят насраните си оядени задници и ревнаха срещу Пеевски, че си искат Доган и „автентичното ДПС“. А паниката ги тресеше, защото Делян Пеевски на практика започна разчистване на ДПС по места, вслушвайки се в исканията на местните организации, досега задушавани точно от същите местни феодали.

Същият ден в който се гласува правителството – „изведнъж“ „внезапно“ и „случайно“ гръмна и втория „трик“ – разцепването на „Величие“, което също дойде като подарък и дюшеш за Боко. А Бооко поздравяваше в кулоарите Николай Марков, който пък се хвалеше, че Боко го бил ръкостискал.

На практика Боко бе спасен не от Делян Пеевски, а точно от Доган чрез извадения истерично на показ „разлом“ в ДПС от Аталай.

Днес, след като направиха тур за овации в Росенец 17-те „автентични“ при Доган, Рамадан Аталай продължи да се вихри по медиите и да обяснява контролирано как било манипулации и инсинуации, че предстояла среща между Доган и Пеевски, като че ли Доган и Пеевски никога не се чуват и не се срещат от каменната ера. И тържествено в синхрон с Джевдет Чакъров обявиха, че се чакало писмовно обръщение от Доган, внушавайки, че с Пеевски е свършено.

Куцо, кьораво и сакато наддава как точно Доган ще приключи Пеевски.

Междувременно, АФЕРА да ви обади под секрет, че Румен Гайтански Вълка, много близък до Доган, „изведнъж“ „внезапно“ и „случайно“ вече е в … Дубай. Просто за сведение на онези, които пак контролирано обявиха преди два дни, че се очаквал арест на Доган. Не е ареста за Доган. Да не е за Вълка, а?

Че в ДПС върви война между „новото“ и „старото“ АФЕРА обстойно го анализира вече.

Натрапчиво показваните 17 от Росенец обаче не са нито цялостна извадка на ДПС, нито цялостното „автентично“ ДПС. Огромна част от местните структури на ДПС са с Делян Пеевски, задушавани досега години наред точно от тия, дето днес пищят, че са „автентични“. „Автентични“, ама с пълни дисаги. Като Сали Табаков.

Колкото и абсурдно да звучи за някои в момента точно Пеевски „разчиства терена“, както на много досега им искаше, но не успяха да го направят.

Колкото още по-абсурдно да звучи за някои май точно Пеевски ще „разчисти терена“ и от онези, за които мечтаем да са изчистени от години, но ни „промяна“ можа да го направи, ни радевите шматки, нито никой досега.

Може и да звучи парадоксално, но ситуацията напомня точно онази, когато „умните и красивите“ десносектанти ревяха по площадите срещу Пеевски, когато стана шеф на ДАНС. За един ден.

Тогава времето беше такова, че ДПС беше брутално срещу ГЕРБ, Цветанов и Боко. Помните ли онова „Страхувате ли, господин Цветанов?!“ на Пеевски. Тогава бях единствената от журналистите, които написах в прав текст, че точно Пеевски в онзи момент трябва да стане шеф на ДАНС. Защото тогава ако беше станал, Боко и компания щяха да гледат като Тодор Живков на 10 ноември. Впрочем, любопитен детайл, за който съм писала още тогава- смеехме се по онова време с Алексей Петров, че май само двамата сме за Пеевски да стане шеф на ДАНС, защото като никога бяхме на едно мнение за това.

Сега макар и привидно много по-различна, ситуацията е сходна. За „разчистването“ става въпрос. Онези, които са на по-високи вибрации и мислят духовно, знаят, че Бог ползва „странни“ „инструменти“, а според божествените категории „лошите“ и „добрите“ нямат нищо общо с нашата човешка представа за тях.

Мръсна игра. В която дори и Доган да е „литнал съвсем в небесата“ и върне ДПС в неподвижното безжизнено блато в което партията умираше бавно с години, за радост на местните „автентични“ онбашии, и отреже главата на Пеевски, онези, които ще си помислят, че с Пеевски е свършено, ще сбъркат.

Включително и Боко, който „спасен“ от Доган, пак стъпи на минно поле. Дали Жегата „Пеевски“ чака зад ъгъла?

Поживьом, увидим.

Веселина Томова

afera.bg