27.07.2024

Анастасия Гешева

Мъжът, който стреля по Фицо не просто е укропоклонник, но е женен за украинка. По мнение на важни за мен експерти, този атентат е организиран от обичайните заподозрени – ЦРУ, МИ-6, МОСАД.

Вътре в охраната на словашкия премиер е имало пробив в сигурността. Такова нещо не може да стане чрез някакъв си писател. Какво е станало, е ясно. Но важни са реакциите! Тях гледаме, реакциите. По върховете на ЕС реакции НЯМА. Вяло отразяване на случая, протоколни сводки за осъждане, такива пуснаха и в България и толкова.

Представяте си писател, който обича Путин, женен е за рускиня, ходил е в Москва на парада на 9-ти май и застреля Олаф Шолц! Ако можете да си представите медийният вой, който би изпълнил Европа тогава, ще разберете веднага какво става сега. Съучастие, съпричастност към писателя изразяват къде прикрито, къде направо открито от Варна до Ротердам. Тоест, диктаторският стил в ЕС е норма. Състоянието на Робърт Фицо е тежко, не е отминала опасността.

В Словакия цари политически шок и пълна крайна истерия, цяло чудо ще е, ако не се стигне до гражданска война. Засега нищо не може да се направи, избори в ЕС трябва да се проведат.

Анастасия Гешева