18.06.2024

Недялко Недялков

Навръх Задушница сглобката ще си делка държавата, съвсем да ни обездуши!

Бог да прости наивния електорат!

И в това има логика. Сглобката гази върху килим от трупове и смазани човешки съдби. За да се „скрепи“, паднаха главите на Гешев и Къро, после куршумите отнесоха „архитекта“ Алексей Петров. Покосен бе и съдебният брокер Мартин Нотариуса – гущерът постоянно си къса опашката…

Знаем кой стои зад екзекуциите и атентатите. Знаем и защо никога няма да бъдат разплетени – държавата не може да разследва и обвини самата себе си!

Всичко тръгна, за да почистят Борисов по „Барселонагейт“. Скритото става явно, това е библейски принцип, рано или късно истината ще излезе наяве. Замесените разчитат, че ще е достатъчно късно, поне не в нашето биологично време, и това е ужасяващо.

Кирил Петков също влезе в схемата, за да се изпере от скандала с двойното гражданство. А Асен Василев – за да стане финансов министър и нареди любовника си Спецов в НАП, такива са въжделенията му.

При необолшевика Христо Иванов е най-банално: той живее с исторически ангажимент пред спонсора си Иво Прокопиев да му назначи персонален главен прокурор.

Отвъд личната корист, имаше и геополитика. Всички вкупом излъгаха избирателите си, че никога няма да се коалират, за да угодят на посолството и с мисията да въвлекат България във войната. Нарекоха тази мерзост „евроатлантизъм“, макар да си беше обикновено национално предателство.

Днес агонията продължава, насред траура. Сглобката е графично изображение на смъртта, метафора на отродяването, разчленяване с флекс на българското семейство от Паметника. Ще се дърлят кой да вземе Външно, кой да прибере регулаторите, ще има ли пост за Кокорчо, ще отърве ли кожата Тагаренко, ще попътува ли още Ники, ще сбъднат ли мечтата на Джобния генерал Гном да оглави Народното събрание…

Това не са демократични преговори, приятели, а мародерство. Лешоядстване върху трупа на народа.

Недялко Недялков