24.07.2024

Най-голямото бедствие, което се случи на България, се казва Бойко Борисов. Няма никакво преувеличение.
Според преброяването на населението 2021 г., в сравнение с преброяването 2011 г., България е намаляла с 840 хил. души. Реално е намаляла поне с 1 млн. за тия 10 години, защото много от преброилите се тук, всъщност работят в чужбина през повечето време на годината.

Не става дума за 1990-1995 г., след като отвориха границите, закриха селското стопанство, спряха заводи и предприятия. Тогава много хора тръгнаха да търсят препитание в чужбина.
Сега българите емигрираха 20-30 години след падането на комунизма, когато България вече беше член на ЕС, след период на икономическо ръст и рекордни чужди инвестиции 2001-2009 г.
И какво дойде след това, че изгони 1 млн. българи?
Дойдоха калинките. Дойдоха Цецо и Цецка, Деси и Барни Рабъл. Дойде подслушването, рекетът над бизнеса, над партии.

Овладените медии, дъното по свобода на словото. Милиционерите от Симеоново. Рекордно ниски чужди инвестиции. Дойде „ти си го избра“, „Валентин Василиевич“, „братиньо“, „Мишо Бирата ми се обади сега пак“, „на прост човек к.р се набива“, „ще помагаш“…
Дойде Борисов, който обяви всичко преди него за катастрофа, обвини предишните във всички грехове и се самообяви за исторически герой, издигнал България до отличник на Европа. Все едно не става дума за най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС.

И след него пак настъпила катастрофа, обяви той…
Успешното управление на Борисов най-точно го е оценило преброяването – 1 милион избягали от страната. Заради прекрасни условия за бизнес, за работа, за гледане на деца, заради справедливата съдебна система, която уж наказва престъпници и въздава „справедливост“, и обслужва „когото трябва“, и т. н.
Това изкара България от недрата си, това си сложи начело.

Иван Бакалов