01.03.2024

Ако Бойко Рашков не стане шеф на КПКОНПИ, няма да има правителство. Това заявява неофициалният премиер на България към момента Лена Бориславова.

А другарката Корнелия Нинова добавя, че от ПП-то и казали да „стиска мандата“, докато Дамаджаната не бъде избран за началник на антикорупционната комисия. Блясва дежавю от 2013 година. Тогава другарят Сергей Станишев, шеф на БСП, натиска депутатите си със следния ултиматум: Ако не изберем Пеевски за шеф на ДАНС, правителството на Пламен Орешарски, БСП, ДПС и „златни пръсти“, ще падне. Избраха Пеевски за шеф на ДАНС, за него гласуваха и другарката Нинова и другарката Манолова. Но той подаде оставка след три дни, а правителството на Орешарски все пак падна точно заради Пеевски.

Сега ще стане същото. Дори и при някакви извънредни обстоятелства, ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и ИТН са против, нескопосаният законопроект за антикорупционната комисия бъде приет и Рашков трудоустроен на поста, той няма да изкара и два месеца там. Тоест ще изкара колкото Пеевски в ДАНС. Да сложиш пенсионираният комунистически следовател за шеф на КПКОНПИ е все едно да поставиш ексдепутата Кузов, осъден за педофилия, за директор на детско общежитие.

Рашков е като хлапе седнало със запалка в ръка върху туба с бензин. Срещу действащия вътрешен министър има две разследвания в същата КПКОНПИ. Първото е, защото не е подал финална декларация по закона, след като не бе преизбран за директор на Бюрото за контрол на СРС. И втората за невероятното му имотно състояние-22 имота, само единият палат с 12 тоалетни и стотици хиляди левове в банкови сметки, придобити според легендата от брачен договор.

Според публикации в медиите втората проверка е открила несъотвествия, меко казано, в имотната империя и банковите сметки на Бойко Рашков. Губят му се някакви 1,2 млн. лева. Но прокуратурата мълчи по темата.

Репутацията на Дамаджаната към момента е много спорна, защото преподавателят по наказателно право се посрами с малоумни акции по арести на невинни хора ппеди  изборите и задържането на лидера на опозицията Бойко Борисов. Рашков е най-дълго във властта от всички в момента, той е вътрешен министър от година и три месеца. Но не е свършил никаква работа. Подслушвания, купуване на гласове, магистрала „Хемус“, пари в чували и сакове, човекоядци и още и още се оказаха кьорфишеци. Рашков е книжен тигър, разказвач на лакърдии по телевизиите. Нищо повече. Но и страхотен интригант и събирач на компромати. Вероятно заради това Кирил Петков, Лена и Асен така неистово натискат за него. Те си мислят, че Рашков ще бъде бухалката, мечът на ПП,който ще разгроми враговете. Според техния проект и ако стана шеф на КПКОНПИ Дамаджаната ще може да пише доноси до себе си, по тях да разследва и да арестува без санкция на съд и прокуратура. Но тези абдали не познават комунистическият следовател. Той е готов да ги продаде за два сребърника. Както предаде президента Радев, който го измъкна от тъжния пенсионерски живот в 22 имения и го назначи първо за съветник, а после за вътрешен министър.

И утре, при друга политическа ситуация, законът за КПКОНПИ и шефът й ще се превърнат в бухалка за харвардските измамници. Играта с Рашков е прекалено опасна, но те не го знаят. Ще го научат по най-трудния начин. Тъпата им пиар пропаганда, че ако Дамаджаната не стане шеф на КПКОНПИ светът ще срути, е толкова нелепа, колкото и цялото им седеммесечно управление. Направете тогава Бойко Рашков направо цар на България, иначе ще настъпи Апокалипсис. И всички ще Омрем.

Стефан Ташев

(От Breaking.bg)