23.07.2024

Наръчник за идеалния журналист, съобразен с високите изисквания на масовата бг експертиза:

1. Посреща събеседника си с дълбок поклон, полузатворени клепачи, с ръце сключени като за молитва (независимо дали е в тв или радио студио, или, пази Боже, в кулоарите на парламента, пък и в тръс след него на улицата).

2. Когато задава въпрос, в погледа му непременно се чете „вие винаги сте прав“ и „обожавам ви“.

3. Никога, дори при смъртна заплаха за живота си, не дръзва да рови в разните му регистри с нездравия интерес да проследи имотни и други далавери. Нищо, че те са твърде много, потребителят не следва да узнава такива мрачни тайни. Защото читателят/зрителят/слушателят е с крехка душевност и е престъпно да му се причинява биполярно разстройство, ОКР и други психични трусове.

4. В случай, че гореспоменатият читател/зрител/слушател покаже симптоми на гореспоменатите разстройства, пък било то и в социалните мрежи, журналистът е длъжен да си скъса всичките ризи и да се покае в подходящия за вероизповеданието му храм и съответната прокуратура и милицията. И също така сам да обяви и изпълни присъдата си, била тя бесило или публичен линч на площада/фейсбука/инстаграма/тиктока и прочие. Ако успее да се отскубне, може и в Еквадор да отиде, там всякак ще му видят сметката.

5. В случай, че журналистът, огласил непристойни факти с документни доказателства за някой от Избраните корумпета, на мига е длъжен да се самобичува, да се отрече от род и родина, от предците и отроците си. Иначе иде денят на Страшния съд, то и без друго едни 90 секунди остават до Апокалипсиса. Сички ше омрем!

6. Препоръчително е да се търсят само и единствено положителните примери от иначе бурния ни живот. Например: президентът Радев в компанията на елегантната си втора съпруга поздрави населението за ЧНГ, Възкресение Христово, Рождество Христово, пълнолуние, 9 септември, 7 ноември, 3 март и други подобни сътресения; Росен Христов енергетикът напомни за себе си като подкара катамаран с баби към Антарктида; Копринков и Ушев финансират изграждането на безплатни старчески домове и нямат хабер от партийно строителство. Последвайте ме за повече матрици и още позитивни идеи.

7. Не задавайте въпроси, от които на отсрещния може да му се приповръща и да се окаже неподготвен, а само в състояние на „е да, ама не е така“. Нищо, че документите доказват друго. Защото рискувате да ви анатемосат праведните в социалните мрежи, а това би било пагубно за вас и медията ви.

8. Винаги следвайте предпочитанията на последователите на управляващите от Последния ден и неизменно се съобразявайте с тях. С тези на последователите, де. Т.е. и със самите управляващи, били те сглобка, не-коалиция или каквото там са образували в името на България.  Масата иска аплодисменти и сте длъжни да ги осигурите.

9. Ето така животът за всички става хубав и пембян като гащите на пра/баба ви.

😁Мерси боку за вниманието!

Вилдан Байрамова