02.02.2023

На всички дискусии за Еврото, да ви река, че ви промиват мозъците такива като „Възраждане“, чиято единствена цел са основно гласовете ви. Нищо друго. Имаше предна подписка за Еврото, която Костадинов потули някъде, и не я внесе в Парламента. Но това са дребни неща.

По-важното е друго – ЕВРОТО Е ВЕЧЕ ВЪВЕДЕНО. От Иван Костов с борда. Вързан лев към Евро или направо Евро е едно и също. И дълговете плащаме и В МОМЕНТА. Защото никой не изплаща чужд дълг като ти иска пари. Вместо това ЕЦБ печата и плаща, а после всички го плащаме през инфлацията. Тая инфлация от 20% от Европа дойде, не е от нас. И още ще дойде. Т.е. с тоя Лев, вързан към Еврото, ние си поемаме всички негативи (вкл. дълговете).

Единственото спасение е развързване на Лева от Еврото, и вързване към златото. Но за това никой не говори. Нито Костадинов, нито Папазов, нито Сарийски. Защо?

Много просто – защото целта е не да се спаси Левът, а просто „Възраждане“ да има по-висок изборен резултат. Нищо повече. Класически политически паразитизъм върху страхове.

Иван Костов унищожи Лева още през 1997-1998 г. А днес, дори новите популисти, не предлагат истинското решение, а вместо това фактически искат да запазят борда. Т.е. робството. Това е реалността.

Добри Божилов