05.12.2023

Премиерата на филма за Нешка Робева „Изповед с любов и болка“ ще бъде съпроводена от акция за набиране на средства за лекарства за пострадалите от земетресението райони в Сирия. Това съобщи Нешка Робева в интервю за БНР. „Средствата, които ще съберем, ще бъдат за лекарства в Сирия“, добавя прочутата треньорка по художествена гимнастика. Тя уточни, че още седмица ще се събират помощи в посолството на Сирия.

„Какво става в Сирия? Един народ, който е подложен наистина на геноцид. Шест дни нямаше как да отиде помощ. Всичко, което върви във Фейсбук, са едни хейтъри, които преиначават нещата“, отбеляза дългогодишният треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика.

„Много хора се оттеглят, тъй като се казва, че може само нови дрехи, нови стоки. Отидох в Сирийското посолство. Там работят едни млади хора, ние носим помощи и те ги преразпределят. Приемат и носени дрехи, защото там няма нищо. Хората измират още преди земетресението. Какво значи санкции, които водят една богата държава до половин час на ден електричество? Където са окупирани най-плодородните площи и петролните кладенци – да нямат газ, да нямат електричество? И когато точно тези окупатори трябва да смъкнат ембаргото, санкциите, те ги смъкнаха тогава, когато достатъчно хора измряха“, коментира Робева в предаването „Преди всички“.

Тя уточни, че още седмица ще се събират помощи в посолството на Сирия. „Те имат нужда от всичко. Нека хората знаят, че това, което ще изпратят, ще отиде до други хора. Най-вече изпратени с любов, защото никой не е гарантиран. Както и човек да подрежда нещата, народът мъдро е казал – човек предполага, Бог разполага.“

Филмът на Стилиян Иванов за Нешка Робева ще бъде представен утре в 19 часа в центъра по себепознание „Орфей“. Входът е свободен.

„Стилиян преди повече от 5 години се закани, че ще направи филм за мен. Той наистина е погледнал от съвсем друга страна. Аз самата бях изненадана. Той ме е представил така, както той ме вижда“, разказа Нешка Робева.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

Източник: БНР

%d bloggers like this: