25.10.2024
chast-gkpp-kapitan-andreevo-stava-strategicheski-obekt-za-natsionalnata-sigurnost-960x640

Броени дни преди изборите се случват странни рокади в Агенция „Митници”. Новината е, че Филип Николов е новият началник на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“. Според агенцията Николов поема ръководството след извършена „вътрешна ротация” на състава. Преди това Николов е заемал длъжност на ГКПП „Калотина“, а това е второто му преназначение като началник на „Капитан Андреево“ след 2018 година.

Георги Господинов, който досега ръководеше пункта, е преместен в митнически пункт „Пристанище Бургас–център“.

Според Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост /REACT/, ГКПП „Капитан Андреево“ заема второ място в света по задържане на фалшиви стоки, които имитират марки на световноизвестни брандове.

Тази информация беше представена по време на семинар през октомври в Свиленград, организиран под егидата на REACT, с цел обучение на митнически инспектори, служители на МВР и прокурори как да разпознават оригиналните стоки от фалшивите.

Това назначение и ротациите в митническите служби показват усилията на държавата за ефективно справяне с нелегалния трафик на стоки и поддържане на строг контрол на границата с Турция, твърди пресцентърът на Агенция „Митници”. Дали е така?

Очаквайте само в Narod.bg какво стои зад смяната на шефа на пункта, през който минава най-голямото количество наркотици на Балканския полуостров.

narod.bg