30.03.2023

Николай Тихомиров Бареков е български журналист, бизнесмен[1], бивш радио и телевизионен водещ, а от 2013 г. се изявява и като политик – председател на политическа партия „България без цензура“, член на Европейския парламент, член на Изпълнителното бюро на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП[2].

Тезите „по-добре на студено и скъпо, отколкото Газпром и по-добре мръсни и некъпани, отколкото Газпром“ няма как да бъдат приети от народа ни. Но тезата, лансирана от претенциозните либерали, че е по-капиталистическо (димек по-дясно и по-секси) и по-морално е да купуваме руския газ през посредници, а не директно, тоест с комисионни, вече е абсолютна кирчова шизофрения. Малоумщина, изсмукана от отчаяните пръсти.

Не е ли най-капиталистическо и най-дясно, всъщност, да търсим винаги най-изгодната и по-евтината оферта? Мигар германците са по-малко капиталисти от нас? Кой е луд да плаща 20-30% надценка  на комисионер за енергиен източник от първа необходимост! Кой е този политик, който иска да обрече семействата на глад и студ?

Като се купува руската газ през посредници, да не би приходите на Газпром да намаляват? Обратното, растат, но растат и банковите сметки на корумпираните български политици, които ни товарят с комисионни цената на газа.

Очевидно падналите от власт много ги боли за изпуснатите схеми с комисионните. Очевидно соросоидните прокопиевски медии имат целия народ за балъци. Не мисля, че изборите ще потвърдят тяхното психарско мнение за нас, българите.

Николай Бареков

труд