20.05.2024

epaselect epa08246207 Hillary Rodham Clinton attends the press conference for 'Hillary' during the 70th annual Berlin International Film Festival (Berlinale), in Berlin, Germany, 25 February 2020. The movie is presented in the Berlinale Special section at the Berlinale that runs from 20 February to 01 March 2020. EPA/RONALD WITTEK

Не знам защо всякаква сатанистка сган се влачи в България. Сега и Хилърито решила заедно с голямата бяла птица Чери точно в България да обсъждат възхода на жените лидери. А, бе, кокошки застреляни, жена – лидер е Маргарет Тачър, лидер е Индира Ганди, вие просто се омъжили подходящо!

Аман от жени, които се мислят, че са някои заради мъжете си. И които са станали известни само благодарение на тях. Кой щеше да знае Хилърито, ако се беше омъжила за някой обикновен човечец, който не беше станал политик? Или Черито? Която пък дори не мога да си спомня да е казала нещо, сещам се само за леко малоумната й усмивка по снимките.
Обсъждат нещо, което не им е ясно. Винаги съм казвала, че жените имат място в политиката. Но политиката е мъжка работа и ако една жена иска да е политик, тя трябва да спазва тези правила. Не да се държи като изкуфяла фитка. Вижте например Урсузът фон Лайнен – ами толкова несериозно стои навсякъде. Включително с физиономиите, размахването на ръце, илюминатските жестове, глупавите изказвания и още по-глупавите решения. Ми не става, бе, не става. Можеш да извадиш гинеколожката от кабинета й, ама работата й от нея не можеш да извадиш. Посредствена домакиня на висока позиция. Това е.

И ще завърша конското към Хилърито с една мисъл на Тачър:
„Да бъдеш силна – това е като да бъдеш дама. Ако трябва да обясняваш това на хората, значи – не си.“. Та същото е и с лидерството…

Елена Гунчева-Гривова