01.03.2024

Започнаха да излизат наяве топлите връзки между криптопирамидата Nexo и „Демократична България“. От публичните списъци с дарители на ПП „Движение Да България“ за 2021г. става ясно, че служители на Nexo са отчитали тлъсти пачки на водената от Христо Иванов партия.

Веднага прави впечатление, че парите са давани от служители на ниско нива в криптобанката, чието лице е бившият депутат Антоний Тренчев. Те са декларирали, че произходът на дарените пари е от заплати.

 

 

По 20 000 лв. са „дарили“  пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на фирмата Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева.

По този начин общите дарения на Nexo към ДБ за са 100 000 лв.

 

Както БЛИЦ разкри, Nexo дълги години бе сред ключовите рекламодатели в изданията на Иво Прокопиев. Почти цялата дигитална имиджова комуникация на Nexo преминаваше именно през сайтовете „Капитал“ и „Дневник“.

Също така, стана ясно, Александър Починков, който е вицепрезидент на NEXO е бивш висш кадър на Прокопиевата „Икономедиа“.

https://blitz.bg/