20.05.2024

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) най-накрая признаха, че COVID може да се лекува като грип.

Разработката представлява реабилитация на онези, които години наред бяха клеветени като разпространители на вредна дезинформация.

Голямото жури на Флорида установи, че строгите мерки на правителството по време на пандемията никога не са били оправдани.

В него се стига до заключението, че:

масовите ограничения върху личната свобода и икономическа дейност, предприети през 2020 г. и част от 2021 са причинили повече вреда, отколкото полза,

че маските са неефективни за спиране на предаването на COVID,

че COVID е „статистически почти безвреден“ за децата и повечето възрастни

и че е „много вероятно“ броят на хоспитализациите за COVID да е завишен.

Голям брой доказателства установиха, че животите са могли да бъдат спасени чрез далеч по-малко натоварващи методи, като насърчаване на утвърдени терапевтични лекарства и защита, фокусирана върху най-застрашените (като възрастни и немощни).

Съдията от Върховния съд на САЩ Neil Gorsuch нарече американските мерки за реагиране срещу COVID „най-големите посегателства върху гражданските свободи в мирновременната история на тази страна“, спрямо които Конгресът, законодателните органи на щатите и съдилищата бяха до голяма степен небрежни към защитата на конституционните права, личната свобода, и върховенството на закона.

Властите са използвали пандемията за разширяват собствената си власт за сметка на конституционните свободи.

СЛЕДВАЩАТА КРАЧКА Е СЪД ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!

Лъчезар Аврамов