01.03.2024

Не разбирате ли, жалки политикани, че отиването ви в Македония като наплашени мишоци, е позор за Гоце Делчев и позор за България? Ще отидете там, съобразявайки се с техните сърбомански изисквания – със запушена уста, превит гръбнак и наведена главица, която остра скопска сабя милостиво е „обещала“ да не сече в събота! Какво срамно зрелище ще бъде това! Ще посмеете ли да заявите от трибуната на тържествата, че роденият в Кукуш българин Гоце Делчев е посветил живота си на България и е загинал за българското дело? Ще посмеете ли да заявите, че по негово време българите съставляват 92 процента от населението на Македония? Ще посмеете ли да заявите, че дори сега, въпреки нароилия се огромен брой албанци, българите са мнозинство в Македония, но не смеят да признаят българския си етнос, защото в продължение на цял век са смазвани, репресирани, избивани? Щом няма да посмеете – за кой дявол тогава ще ходите в Македония и какво ще „празнувате“? Тържеството на македонизма над България?

О, зная, зная! Вие сте тръгнали да чествате Урсула Лайнен и Макрон, а не Гоце Делчев! Не ви интересува, че ЕС, по отношение на българската нация, е само едно зловещо продължение на Берлинския конгрес и Коминтерна.

Ако в събота се помъкнете като три синджира роби към Македония, ще извършите поредното историческо предателство. Предателят винаги е глупак. Глупакът не осъзнава последиците от предателството си.

Ако ще ходите в Македония само за да кимате в знак на съгласие и да ручате краставите жабоци, които със сигурност са включени в менюто ви – по-добре не излизайте на брега на Вардара! Ако отивате, за да брътвите, че се изправяте в защита на „българското малцинство“ и на „близкия ни македонски народ“ – по-добре онемейте! „Македонският народ“ ( православните в С. Македония ) не ни е близък – той е единосъщен с нас.

Единственото достойно нещо, което трябва да сторите, е да наложите безпрекословно вето над влизането на С.Македония в ЕС. Така Скопие и Брюксел ще започнат да ви уважават с един микрон ( макрон ) повече. А 151-та годишнина от рождението на великия български революционер Гоце Делчев трябваше да отпразнувате тук, в България – родината, за която се е борил и е пролял кръвта си, родината на всички македонски българи. Родината, в чието име пострада и Християн Пендиков – „този господин“ – както крайно пренебрежително и непристойно го нарече Даниел Лорер.

Милена Върбанова