19.04.2024

Страхил Ангелов

Пеевски се заканва на Радев, че ще му вземе „кеша“!

Въобще, водещият евроатлантик на Републиката започна да обижда и да заплашва всеки, който си позволи да критикува или изобщо да поставя под съмнение волята и интересите му, които биват обобщавани като „основи и теория на евроатлантизма“. Или с две думи, всичко, което Пеевски си пожелае е евроатлантизъм и респективно не подлежи на обструкции и ако все пак някой дръзне да възрази или да подложи на съмнение правотата на „феномена“ моментално бива наруган и заплашван по най-безкрупулен и махленски маниер.

Тази жалка гледка, на която сме свидетели се приема спокойно и равнодушно от голяма част от журналистическата гилдия и от всевъзможни общественици и интелигенти, които до скоро искренно се възмущаваха и постоянно питаха „КОЙ“. Еми ето – ТОЙ! Къде сте сега? Какво стана? Събудихте се преродени и бодро крачите към светлото бъдеще под знамената на „евроатлантизма“ и неговия безспорен „пророк“ Пеевски! Добре изглеждате – редиците ви са стройни и в очите ви грее пламък. Има устрем и страст. Истински революционери и будители. Бравос!

 

Причината за лавината от хули, обиди и закани, които евроатлантика Пеевски изсипа по адрес на кого ли не и най-вече по президента на България е спешната и неотложна нужда от пълно овладяване на Конституционния съд, за да се гарантират промените в конституцията МУ – персоналната лична конституция на Делян Пеевски. „Безпристрастната“ нова конституционна съдийка Атанасова, наричана доскоро от Христо Иванов „калинка“, трябва спешно да встъпи в длъжност за да разгледа и определи като напълно редовни промените в основния закон на държавата, които самата тя е гласувала в Народното събрание. Т.е. Деси ще провери себе си и естествено ще остане възхитена от законотворчеството си!

Очевидно скоро няма да бъдем граждани, а поданици! Въпросът е колко ще са верноподаниците и колко просто поданици…. Като гледам каква тишина и смут са настанали и колко хора са в ступор, изпаднали в уплах и не смеят да гъкнат, видимо първата група поданици ще да е преобладаваща – такива верни и послушни. Само те ще получат ценни награди! Новият евроатлантизъм се явява водеща социално-икономиеска идеология, а Пеевски като един съвременен Карл Маркс пламенно я проповядва и налага на масите, които до скоро бяха обезверени, но вече имат своето научно обосновано идеологическо оръжие и знаме!

Честито на всички борци за демокрация и поборници за върховенство на закона! Наиграхте се!

Страхил Ангелов